kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2743
EURO
34,6310
STERLIN
40,4565
BITCOIN
$58.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Miçotakis’ten Türkiye ile ‘yakınlaşma’ mesajı

Miçotakis’ten Türkiye ile ‘yakınlaşma’ mesajı
02.07.2023
0
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Liderler Zirvesi’nde bir araya geleceğini söyleyen Miçotakis, “Bu, kırmızı çizgilerinden geri adım atmadan yakınlaşma yolu çizmek için bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde yapacakları görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) zirvesinin ardından konuşan Miçotakis, “Bu her ikimizin de yeniden seçilmesinden sonraki ilk toplantı olacak. İkimiz de hükümet dönemimizin başlarındayız ve güçlü bir halk desteğine sahibiz” dedi.

VOA Türkçe’nin aktardığına göre Miçotakis, “Bu, Yunan-Türk ilişkilerinin bağlamını yeniden tanımlamak ve Yunanistan’ın birçok kez kamuoyuna açıkladığım kırmızı çizgilerinden geri adım atmadan bir yakınlaşma yolu çizmek için bir fırsattır” diye konuştu.

‘BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRMEK İSTİYORUM’

“Bardağın dolu tarafını görmek istiyorum. Son zamanlarda Türk hava kuvvetleri tarafından Yunan hava sahası daha az ihlal edilirken, göç konusunda Türk makamlarıyla daha iyi bir işbirliği var” diyen Miçotakis, Türkiye’den çok daha az sayıda teknenin yola çıkmasının bir Yunan başarısı olduğunu çünkü nihai varış noktalarına ulaşma ihtimallerinin sınırlı olduğunu bildiklerini söyledi.

Miçotakis ayrıca, “AB, Türkiye’yi göç konusunda desteklemek için yeterince para harcadı ve daha fazlasını da harcayabilir. Türkiye’nin müttefik olmak istediği sürece müttefik olduğunu pratikte kanıtlayabilir’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.