kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Nazi söylemleriyle gündem olan Ekonomi Bakanı Junnila istifa etti

Nazi söylemleriyle gündem olan Ekonomi Bakanı Junnila istifa etti
02.07.2023
0
A+
A-
Irkçı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Finlandiya Ekonomi Bakanı Vilhelm Junnila, istifa etti. Bakan, Nazi söylemlerinin ‘espri olduğunu’ iddia etti.

Finlandiya’da 2019’da düzenlenen ırkçı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarla gündemde olan Ekonomi Bakanı Vilhelm Junnila, istifasını sundu. Yeni göreve başlayan koalisyonun Ekonomi Bakanı Junnila, Nazi söylemlerini kullanmakla suçlanmıştı.

‘AŞIRILIK YANLILARINA KARŞI KONUŞTUM’

Irkçı ve göçmenlik karşıtı görüşleriyle bilinen Finns Parti’den koalisyon hükümetinde Ekonomi Bakanı olarak 10 gün önce göreve başlayan Vilhelm Junnila, istifa ettiğini açıkladı. Dört yıl önce Turku şehrinde bir Milliyetçi İttifak etkinliğinde yaptığı konuşmayla gündeme gelen Junnila, kendisine yöneltilen eleştirileri de yanıtladı: “Turku’daki terör saldırısı kurbanları için düzenlenen anma töreninde dört dakikalık bir konuşma yaptığım doğrudur. Aşırılık yanlılarına karşı konuştum, onlar adına değil.”

Nazi söylemlerinin ise ‘espri olduğunu’ iddia eden bakan, “Umarım mesajım duyulur: Özellikle her türlü anti-Semitizmi kınıyorum” dedi.

‘Afrikalı kadınlara kürtaj uygulanması taraftarı olduğu’ yönündeki ırkçı ve cinsiyetçi açıklamalarına da değinen Junnila, ‘nüfus artışını’ gerekçe göstererek söylemlerini savundu: “Ekonomik büyümeden daha hızlı nüfus artışıyla, yoksullukla mücadele etmek ve refahı sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmek son derece zordur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.