kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
STERLIN
40,6960
BITCOIN
$64.486
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Yunanistan mülteci akını sonrası tatbikata başladı

Yunanistan mülteci akını sonrası tatbikata başladı
02.03.2020
0
A+
A-

Kastanyas Sınır Kapısı

Kastanyas Sınır Kapısı

Yunanistan, kara ve deniz sınırlarından gelen mülteci akını sonrası kara, hava ve deniz kuvvetlerinin yer aldığı kapsamlı bir tatbikata başladı. Meriç sınır bölgesinden Ege’nin en uç bölgesine kadar uzanacak tatbikatın amacının, Yunanistan’ın sınırlarına akın edecek mültecileri caydırmak olduğu belirtiliyor.

Bu amaçla başkent Atina ve Selanik’ten Meriç sınırına askeri konvoylar gönderildiği ve Ege Denizi’ndeki Yunan adaları çevresinde hava destekli savaş gemilerinin manevralar yapacağı açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde Meriç kara sınırını geçmeye çalışan 10 bine yakın mülteci “püskürtüldü” ve son 48 saat içinde sınırı geçmeyi başaran ve gözaltına alınanların sayısı 98’e çıktı.

Yunan sınırını yasa dışı yollardan geçtikleri gerekçesiyle yargılananlara en az 3,5 yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Ege’de bir çocuk boğularak can verdi

Aynı anda Midilli adasına ulaşmaya çalışan ve içinde 48 mültecinin bulunduğu bir lastik botun, Yunan kara sularına girdiği anda batması sonucunda bir erkek çocuğun boğularak can verdiği açıklandı.

Son 24 saat içinde ise 500 mültecinin Midilli adasına geçmeyi başardığı belirtiliyor.

Midilli açıklarındaki bir göçmen botu

Midilli açıklarındaki bir göçmen botu

Midilli’de büyük bir gerginlik gözleniyor.

Ada sakinleri, daha fazla mülteci kabul edilmemesi için protesto gösterileri düzenleyerek Yunan hükümetine ve yerel yönetime baskı yaparken; adaya gelen bir gurup mültecinin karaya çıkmasını önlemeye çalıştı.

88 bin nüfuslu Midilli’de halen 26 binden fazla mülteci var.

Midilli

Midilli

AB yetkilileri Türkiye-Yunanistan sınırına gidecek

Bu arada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, AB Konseyi Başkanı Charles Michel; Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Layen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’yle birlikte yarın Meriç sınırını ziyaret edeceği açıklandı.

Yunanistan Savunma ve Dış İlişkiler Konseyi (KYSEA), mülteci akınının önlenmesi amacıyla sınır muhafızlarının artırılmasına, iltica başvurularının 1 ay askıya alınmasına, AB’nin dayanışma ilkelerini öngören maddelerinin yürürlüğe girmesine ve AB’ne bağlı FRONTEX sınır muhafızlarının takviyesine karar vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.