kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Jacoues Viljoen resimlerini Most Art Cafe’de sergiliyor

İKİ yıl önce Londra’nın en işlek caddesi olan Oxford Street’te oturduğu sırada çevresindeki insanların her birinin ayrı hikayesi olduğundan hareket eden Güney Afrikalı ressam Jacoues Viljoen, bu kişileri resmetmeye başlar.

Jacoues Viljoen resimlerini  Most Art Cafe’de sergiliyor
30.01.2017
0
A+
A-

 

İKİ yıl önce Londra’nın en işlek caddesi olan Oxford Street’te oturduğu sırada çevresindeki insanların her birinin ayrı hikayesi olduğundan hareket eden Güney Afrikalı ressam Jacoues Viljoen, bu kişileri resmetmeye başlar. Kişilerin hikayelerini kendi içinde resimlemeye başlayan ressam, eserlerini 23 Ocak’tan itibaren Stoke Newington’da bulunan Most Art Cafe’de sergilemeye başladı. Bir ay boyunca açık olacak sergiye ilk gününden itibaren ilgi vardı.

Resimlerini çizdiği kişilerle hiçbir arkadaşlık ilişkisi olmayan Jacoues Viljoen, yıllar önce sadece bir defa konuştuğu kişiyi sosyal medyadan bularak resmini çizme teklifinde bulunmuş ve dört saat süren çalışmanın ardından ortaya güzel bir eser çıkmış.

Üç defa Türkiye’de bulunmasına karşın hiçbir Türk vatandaşını resmetmediğini söyleyen Viljoen, Türk kültürü ile yemeklerinin hayranı… Genç ressam eserlerini @jacques.art kullanıcı adıyla Instagram üzerinden paylaşıyor.

Söz konusu sergiyle ilgili bilgi veren Most Art Cafe’nin işletmecisi Erdoğan Küçük ise sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiklerini ve işyerlerini bir sanat merkezi haline getirmek istediklerini vurguladı. Küçük, “Bulunduğumuz bölgede birçok sanatçı yaşıyor ve çoğunluğu müşterimiz. Viljoen’e de elimizden gelen desteği verdik. Kafemizde Pazar günleri de dünya sinemasından sanatsal filmler göstererek yine sanata destek olmaya çalışıyoruz. Komedi kulüplerimiz de var. Bütün bunları yaparken, Türkiye’deki sanatçıların ve sanatseverlerin de bu tarz çalışmaların içinde bulunmasını bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.