kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5203
EURO
34,9669
STERLIN
40,8129
BITCOIN
$62.571
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ağır Roman Londra’da sahnelenecek

26 Ocak Perşembe başlayıp 28 Ocak Cumartesi sona erecek olan performanslar saat 20.00’de başlayacak ve ayrıca Cumartesi günü için saat 15.30’da gündüz matinesi de oynanacak.

Ağır Roman Londra’da sahnelenecek
25.01.2017
0
A+
A-

 

 

KOLERA Sokağı / Ağır Roman, Metin Kaçan’ın aynı adlı ünlü romanından uyarlanmış oyun saygın bir berberin oğlu olan mekanik Salih’in hikayesini anlatıyor. Salih çok sevilen biri olmasına rağmen başı beladan kurtulamaz. “Ağır Roman ile Londra’dan İstanbul’un yeraltı dünyasına bir yolculuk bizimkisi.” diyen Arcola Ala-Turka ekibi, çok beğeni gören Mahmud ile Yezida, Pelléas et Mélisande ve Werther’dan sonra yönetmen Aylin Bozok’un tiyatra grubuna geri döndüğünü açıkladı. İngiltere’nin önde gelen Türkçe tiyatro gruplarından Arcola Ala-Turka tarafından sahnelenecek bu oyun tüm tiyatro severler için eşsiz ve unutulmaz bir deneyim olacak. İlk adımları, 2001 yılında Arcola Theatre Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen tarafından atılan ve o günden beri amatör ve profesyonel Türk ve Kürt oyuncular ile çalışmalarına hemen hemen aralıksız devam  eden Ala –Turka, Vasıf Öngören’den Asiye Nasıl Kurtulur?, Arthur Miller’den Cadı Kazanı ve Ionesco’dan Kel Şarkıcı gibi akıllarda kalan projelere imza attı. Ekip ayrıca, bazen uzaktan Türkiyeli olmayı, bazen de Türkiye’ye uzaktan bakmayı irdeleyen Ana Hatlar, Yastık Altında, Kapılar ve Adını Sen Söyle gibi kendi yazdıkları oyunları da sahnelediler.  Son oyunları Savaşın Çocukları’ndan alıntılar British Museum’da sahnelendi.

Creative/Disruption 17 programı çerçevesinde sponsorluğunu Bloomberg’in yapacağı oyun Türkçe sahnelenip İngilizce üst yazılı olacak ve 18 yaş ve üstü seyirciyi kabul edecek.

Disruption 17 yapımcılarından Nick Connaughton “Ala-Turka İngiltere’de Türkçe tiyatro yapan grupların önde gelenlerinden. Grubun artan başarılarıyla gurur duyuyoruz. Grubu ilginç yapan sadece Türkçe konuşanları değil “Köprüden Manzaralar” gibi klasiklerle tüm seyircileri tiyatroya çekmesi. Bu yıl Cholera Street / Ağır Roman’ın da aynı şeyi yapacağından şüphemiz yok.”

Oyunun yönetmeni Aylin Bozok ise “Ağır Roman en gizli saklı gerçeklerimize ayna tutuyor. Geçmişimizden gelen kokular ve renklerle dolu bu sokaktan geçerken, eski hayatımızdan parçalara rastlıyoruz. Kolera Sokağı’ndaki hayatlara daha yakından baktığımızda ise aslında aynadaki buharı silip kendimizi görmüş oluyoruz. Oyunda bir karakterin dediği gibi “Hiç masalım olmadı benim… kenar süsü fanteziler bir yana””

26 Ocak Perşembe başlayıp 28 Ocak Cumartesi sona erecek olan performanslar saat 20.00’de başlayacak ve ayrıca Cumartesi günü için saat 15.30’da gündüz matinesi de oynanacak. 120 dakikalık tiyatro gösterisi için www.arcolatheatre.com/event/cholera-street-agir-roman internet sitesi üzerinden veya 020 7503 1646 numaralı telefondan 10 poundluk veya 8 poundluk biletler temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.