kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
STERLIN
40,6661
BITCOIN
$63.508
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Esra Akkaya Britanya Müzesinde ilahi konseri verdi

Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan British Museum’da, sanatçı Esra Akkaya’nın söylediği ilahiler yankılandı.

Esra Akkaya Britanya Müzesinde ilahi konseri verdi
27.05.2016
0
A+
A-

Esra Akkaya British Museum ilahi Baha Yetkin Tomo Goto1

Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan British Museum’da, sanatçı Esra Akkaya’nın söylediği ilahiler yankılandı. Akkaya, ilahi söyledi, Baha Yetkin, bendirle eşlik ederken, Japon semazen Tomo Goto da sema döndü.

Pazar günü düzenlenen ve gün boyu devam eden ‘İnançların Sesi Müzik Festivali’nde (Faiths in Tune Interfaith Music Festival) farklı birçok din ve inanç grupları sahre alırken, Türkiye’den katılan tek ilahi sanatçısı Esra Akkaya iki ilahi seslendirdi. Baha Yetkin’in bendir ile eşlik ettiği festivalde sahne alan Akkaya, ‘Salat-ı Ummiyye’ ve ‘Allah Hu Allah’ ilahilerini yorumladı. Akkaya ilahi okurken Japon semazen Tomo Goto da sema döndü.

‘EN SEVGİLİYE SALAT VE SELAM GÖNDERMEK GÜZEL BİR DUYGU’

Farklı Müslüman toplulukların da sahne aldığı festivalde, Türkiye ve Türkleri temsil eden Esra Akkaya, böyle uluslararası bir festivalde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “British Museum’da ilahilerimizi paylaşabilmenin şükrü içerisindeyim, buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. Özellikle ‘Salat-ı Ummiyye’yi paylaşmak, en sevgiliye salat ve selam göndermek ne güzel ve ve yaşanası bir duygu. Ayrıca ben hep diyorum ki, ‘İstanbul’dan Londra’ya, Londra’dan Dünyaya” sözleriyle duygularını ifade etti.

Esra Akkaya British Museum ilahi Baha Yetkin1

AKKAYA GEÇEN YIL LONDRA ÜNİVERSİTESİ’NDE İLAHİ SÖYLEMİŞTİ

Esra Akkaya, geleneksel olarak her yıl düzenlenen İnançların Sesi Müzik Festivali’nde geçen yıl da Londra Üniversitesi bünyesindeki SOAS’ta sahne almış ve ‘Erler Demine Destur Alalım’, ‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Ah Nice Bir Uyursun’, ‘Bülbül Kasidesi’ ile ‘Tala Al Bedru Aleyna’yı seslendirmişti. Akkaya, ayrıca İstanbul’un geçen Nisan ayında İstanbul’da Cevahir Hotel’de yapılan bir düğünde de sahne alarak ilahiler seslendirdi.

AYNI FESTİVAL TEMMUZ’DA BERLİNDE YAPILACAK

Bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde, Hrıstiyan, Budist, Sih, Yahudi, Müslüman, Hindu ve dünyanın farklı bölgelerinden, farklı inançların temsilcileri de dini müziklerini sundu. Geçen yıl Londra Üniversitesi bünyesindeki SOAS’de gerçekleşen ve organizatörlüğünü Anja Fahlenkamp’ın yaptığı  ‘İnançların Sesi Müzik Festivali’nin bir sonraki etkinliği 10 Temmuz 2016 tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.