kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Manchester Türk İngiliz Birliği’nden Türkçe tiyatro

Manchester Turkish British Association, 21 Şubat Pazar günü Pabuççu Cinler isimli Türkçe tiyatro oyunu organize etti.

Manchester Türk İngiliz Birliği’nden Türkçe tiyatro
24.02.2016
0
A+
A-

1 - Pabuccu Cinler

Manchester Turkish British Association, 21 Şubat Pazar günü Pabuççu Cinler isimli Türkçe tiyatro oyunu organize etti. Dernek yönetim kurulundan yapılan açıklamaya göre Manchester ve civarında yaşayan Türkçe konuşan topluma yönelik çeşitli etkinlikler organize eden Manchester Turkish British Association, Türkçe tiyatro oyununun büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Etkinliğin Manchester Türk Müziği Korosu’nun bir çocuk şarkısı seslendirmesi ile başladı. İngilizlerin yakından tanıdığı ünlü Grimm masalı “Ayakkabıcı ve Cinler”den oyunlaştırılmış “Pabuççu Cinler” oyunu, İngiltere’de birçok şehirde sahne alan ve deneyimli oyuncu kadrosuna sahip Londra Tiyatro grubu olan The Play Lab Company tarafından sahnelendi.

2 Pabuccu Cinler

HER ÇOCUK BİR ÇİFT AYAKKABIYA SAHİP OLMALI

“Pabuççu Cinler” ana tema olarak ‘para hırsının’ ve ‘başkalarının sırtından geçinmenin’ yanlış olduğunu anlatıyor. Program sonunda Dr. Vildan Taşlı Türkiye’de faaliyet gösteren Yalınayak derneğini temsilen konuşma yaptı ve toplanan yardımlar derneğe gönderildi. Yalınayak platformu ihtiyacı olan her insanin, özellikle çocukların sağlam bir çift ayakkabıya sahip olmasını amaçlıyor. ( Daha fazla bilgi için resmi FB sayfasını https://www.facebook.com/yalinayakdernegi ziyaret edebilirsiniz.)

The Play Lab Company’den tiyatro oyuncusu Ada Burke Manchester’dan ayrılırken Manchester’daki potansiyelden ve çoskudan çok memnun olduklarını ve Manchester’a yeni tiyatro oyunlarıyla tekrar gelmekten ekip olarak büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti. MTBA yeni oyunu en kısa zamanda duyuracak.

MTBA etkinlikle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“MTBA yönetim kurulu olarak Manchester’daki ilk Türkçe çocuk tiyatro oyununa olan ilgiden çok memnun olduk ve özellikle çocuk ve yetişkinleri birarada tiyatro izlerken görmek bizlere duygusal anlar yaşattı. Bu tarz etkinlere toplum olarak ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bütün biletlerin satılmış olması Manchester’da bu alanda güzel bir potensiyel olduğunu gözler önüne sermiştir. Bu etkinlikten aldığımız geri bildirimleri göz önünde bulundurarak diğer tiyatro ve müzik gruplarını da Manchester’da ağırlamaktan gurur duyacağımızı belirtmek istiyoruz. The Playlab Company tiyatro grubuna, bütün MTBA gönüllülerine ve katılan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.