kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
STERLIN
40,6128
BITCOIN
$64.052
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Online Sufi müzik konseri

Online Sufi müzik konseri
05.05.2021
0
A+
A-

Tüm zamanların en büyük mistik şairi ve tasavvuf ehli Mevlana Celaddiin-i Rumi’nin hayatını merkeze alan şiir, müzik ve dansın yer aldığı bu özel konser, bu hafta içinde online olarak tüm dünya çapında yayınlanacaktır.

Bu özel konserde ünlü İran’lı müzisyen Seyed Ali Jaberi öncülüğündeki Hamdel Müzik Topluluğu’na Sema dansı ile Serap Yılmaz eşlik edecektir. Hamdel Müzik Topluluğu; dünya çapında konserler vermiş, İran kökenli olup İngiltere’de yaşayan profesyonel müzisyen ve tasavvuf araştırmacılarının yer aldığı çağdaş tasavvuf müzik grubudur.

Konser, 6 Mayıs Perşembe günü saat 19:30’da (Londra Saati) canlı yayınlanacak ve bilet sahipleri tarafından ilk yayından sonraki 24 saat boyunca izlenebilecektir.

Gazetemize konuşan Serap Yılmaz; tekrar eden kendi etrafında dönüş dans formunun 1000 yıldan daha eski olduğunu, ilk olarak Şamanizm dans ritüellerinde ortaya çıktığını ve 13. yüzyılda Mevlana tarafından bir tasavvuf geleneği haline gelerek günümüze ulaştığını belirtti. Yılmaz, Sema dansı sırasında, egoyu ve dünyevi bağları geride bıraktığını, yaratılmış tüm güzelliklere büyük hayranlık duyduğunu, tüm insanlığı sevgiyle kucaklayabildiğini ve derin bir mutluluk hissettiğini dile getirdi. Sema dansı sürecince Yaradan`a odaklandığını belirten Serap, “Bizi bir araya getiren, bağlantıda tutan ve daha iyi bir insan olmamıza yardımcı olan ilahi sevgidir.” diye ekledi. “Dünya sevgiyle dönüyor, ben de öyle.” diyen Yılmaz, Mevlana`dan güzel bir alıntı yaparak konuşmasını tamamladı: “Sevgi, sizinle her şey arasındaki köprüdür.”

Bilet icin aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://performancevenues.group.shef.ac.uk/event/seyed-ali-jaberi-hamdel-ensemble/?fbclid=IwAR3TdjiqzhzX1kYHWTT46kkH1VFBlwUkYnqlxhzOuD2e4lJH3_Tx98J4ue4

Serap Yılmaz Hakkında:

Serap Yılmaz, Bulgaristan ve Makedonya’dan göçmen Türk asıllı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Lisansını Turizm alanında, yüksek lisansını Uluslararası İşletme Yönetimi alanında Manchester’da tamamladıktan sonra, farklı bir kariyer yoluna yönelen Yılmaz, Londra’da Psikodinamik Danışmanlık ve Psikoterapi alanında ikinci yüksek lisansını yapmaktadır. Aynı zamanda Hatha Yoga öğretmenidir.

Serap Yılmaz, 2015 yılından bu yana Sema ve ruhani danslar yapmaktadır. Amerika (sekiz eyalet), Bahamalar, Bulgaristan, Estonya, Yunanistan ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde canlı performanslar sergilemekte ve atölye çalışmalarının yanı sıra, panellerde ve üniversitelerde konuşmalar yapmaktadır.

Şu anda İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), Ruh ve Sinir Hastalıkları Merkezinde, hastalara yoga, bilinçli farkındalık, sanat ve müzik terapi seansları uygulamakta ve psikoterapist olarak staj yapmaktadır.

Yılmaz, 2015-2018 yılları arasında Manchester Türk-İngiliz Derneği’nin başkan ve başkan yardımcılıklarını yaparken topluma sunulan hizmetlerle adından söz ettirmiştir. Türk ve İngiliz toplumunu eğitim ve kültürel etkinliklerle bir araya getiren dernek, Türkiye’nin zengin kültürünü Birleşik Krallık’ta tanıtarak iki ülke arasında dostluğu pekiştirme amacındaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.