kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
STERLIN
40,8734
BITCOIN
$64.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Yapay zeka, hava tahmininde çok daha iyi sonuçlar veriyor

Yapay zeka, hava tahmininde çok daha iyi sonuçlar veriyor
29.01.2024
0
A+
A-

Yapay zeka, geçmiş hava olaylarını analiz etme hızı ve yeteneğiyle geleneksel yöntemlere kıyasla daha isabetli hava tahminleri yapabilir. Google DeepMind tarafından geliştirilen GraphCast adlı yapay zeka modeli, Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmini sisteminden daha iyi performans gösteriyor. Bu yeni yöntem, aşırı hava olaylarının gelişimini de değiştirerek, gelecekteki fırtınaların şiddetlenmesi gibi durumlarda önemli bir rol oynayabilir.

Hava tahmini geliştirme yöntemleri son yıllarda daha isabetli hale gelirken, bilim insanları yapay zekanın geçmiş hava olaylarını analiz etme hızı ve yeteneğinin şimdiye kadar kullanılan teknolojilerden çok farklı olduğunu belirtiyor.

Yapay zeka, kasırga gibi hava olaylarını erkenden tahmin etmemizi sağlayabilir mi? Doğru bir hava durumu tahmini, günlük yaşamımızı etkilerken, aşırı hava koşulları hakkında önceden uyarılar sağlayarak insanlara hazırlık yapma zamanı tanır.

Google DeepMind tarafından oluşturulan GraphCast adlı yeni yapay zeka modeli, dünyanın en iyilerinden biri olan Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmini sisteminden daha iyi performans gösteriyor.

GraphCast, hava tahminini bir dakikadan kısa sürede geliştiriyor ve diğer geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha az bilgi işlem gücü gerektiriyor. Geleneksel yöntemler, atmosferdeki anlık hareketleri ölçmeyi gerektirirken, yapay zeka modelleri farklı bir yaklaşım benimsemektedir.

Bu yeni yöntem, geleneksel hava durumu tahminlerini tamamlayarak, daha hızlı ve etkili tahminler yapılmasına olanak tanırken, aşırı hava olaylarının gelişimini de değiştirebilir. Özellikle, okyanus sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte gelecekteki fırtınaların şiddetlenmesi beklenirken, yapay zeka modellerinin önemi giderek artmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.