kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
STERLIN
41,0333
BITCOIN
$70.768
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“FETÖ Mensubu kişilerin iadesini İngiltere Hükümeti’nden de isteyeceğiz”

Geçtiğimiz Cuma günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde siyasilerin ve vatandaşların alışık olmadığı bir toplantı gerçekleştirildi.

“FETÖ Mensubu kişilerin iadesini İngiltere Hükümeti’nden de isteyeceğiz”
05.08.2016
0
A+
A-

580A9059

Haber ve fotoğraf: Yunus Dalgıç

Geçtiğimiz Cuma günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde siyasilerin ve vatandaşların alışık olmadığı bir toplantı gerçekleştirildi. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesi AKP Milletvekilleri Talip Küçükcan, Osman Aşkın Bak, Azmi Ekinci, gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Londra‘da yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Konferans salonunu dolduran vatandaşlar birçok soru sorarken vekiller birlik çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in de yer aldığı buluşmada vekillerin ortak düşüncesi ise  gerçekleştiren darbe girişiminin asıl kahramanlarının meydanlarda tankların önüne geçen ve mermilerin hedefi haline gelen halktın olduğuydu.

Gerçekleştirilen konferansta ilk söz alan AKP Milletvekili Talip Küçükcan, Türkiye’den kaçıp İngiltere’ye gelen Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyesi kişiler hakkında  , ‘’Amerika’dan Fethullah Gülen‘i nasıl istediysek o kişileri de İngiltere hükümetinden isteyeceğiz’’ dedi. FETÖ üyelerinin daha önce neden tutuklanmaya başlanmadığı ve neden bunun için bir darbe girişiminin beklendiği sorusuna AKP Milletvekili Osman Aşkın Bak ‘’ Devletimiz gerek bu gruplara üye kişileri gerekse bu kişilere yardım etmiş kişileri devlet yapılanmasından uzaklaştırmak için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık örneği hepimizi gururlandırdı “diyerek sözlerini noktaladı.

rsz_580a9068

MHP’nin Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, gündemde olan idam tartışmalarına yönelik, idam cezası tekrar getirildiği takdirde MHP’nin Abdullah Öcalan’ın idamı için herhangi bir başvuru yapmayı düşündüklerine dair sorusunda, “ Bizler geçmişten bugüne Terör suçu işlemiş, devletimize zarar vermiş kişilerin idam edilmesi konusunda görüşlerimizi bildirdik. Günün haberlerine baktığımız zaman hangi partilerin idam kararı kaldırılması yönünde oy kullandığını görebilirisiniz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile birlikte 7 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Terör olaylarının artması halinde idamın kabul edilmesi liderlerin imzasıyla onaylanmıştır. Anayasada yine teklif geldiğinde savaş, yakın savaş ve terör olayları hariç denilerek onaylamıştık. Biz hala ayni düşüncedeyiz. Savaş, yakın savaş ve terör olaylarında idamın getirilmesini destekliyoruz“ diyerek MHP’nin izleyeceği politika hakkında bilgi verdi. ,

rsz_580a8993

AKP Milletvekili Osman Aşkın Bak

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu: ‘’Bütün olanlardan sonra Taksim’e Topçu Kışlası yapacağız açıklaması normalleşmeye hizmet etmiyor’’

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu ‘’Biz Topçu kışlasını Taksim’de bulunan Gezi Parkı’na yapacağız” açıklamaları birçok kesimin desteğini alırken Gezi Parkı olayları sırasında orada bulunan kesimin de tepkisini almıştı. Gezi Parkı’nda olası bir inşaatın başlaması durumunda şuan dostluk içinde olan ve birlik çağrısı veren AKP, MHP ve CHP’nin gelecekteki dinamiklerine dair soruları cevaplayan Dudu, “Bizler normalleşmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmiştik. Paralel yapının kendilerini kandırdığını ve devleti teslim aldığını belirttiler, FETÖ 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu, birçok general ve rütbeli gözaltına alınıp tutuklandı. Aynı durumun Emniyet içinde de olduğunu biliyoruz. Yargı içinde de aynı teşkilatlanma var. Türkiye IŞİD ve PKK terörüyle karşı karşıya iken, şehir içindeki kışlaları şehir dışına çıkartacağız denilirken, Taksime Topçu Kışlası yapacağız demenin ne derece normalleşmeye hizmet edeceğini kamuoyunun takdirine sunuyorum’’ dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.