kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Başkonsolos, ‘Great’ Kampanya’ya katıldı

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla yürütülen ‘Great’ kampanyası kapsamında İzmirli iş adamlarıyla bir araya geldi.

Başkonsolos, ‘Great’ Kampanya’ya katıldı
24.02.2016
0
A+
A-
İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla yürütülen ‘Great’ kampanyası kapsamında İzmirli iş adamlarıyla bir araya geldi.

İzmir‘de bir otelde düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere “Great” kampanyasını anlatan Turner, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında ticareti, turizm hareketliliğini ve yatırımları arttırmak istediklerini söyledi.

Türkiye‘de ve dünyanın önemli kentlerinde terör saldırılarının turizmi olumsuz etkilediğine işaret eden Turner, “Vatandaşlarımız bize ‘Türkiye‘ye gitmeli miyiz’ diye soruyorlar ve biz de gitmeleri gerektiğini söylüyoruz. Turizm rehberlerimiz de Türkiye‘de herhangi bir sorun yaşamıyorlar” dedi.

Turner, Türkiye‘nin kendileri için çok önemli partner olduğunu dile getirerek, “Büyük Britanya olarak Türkiye bizim için büyük önem taşıyor. Biz Türkiye‘nin Avrupa entegrasyonu arasında AB‘ye üye olmasını güçlü olarak destekleyen ülkelerden biriyiz.Türkiye‘nin ekonomik ve siyasi olarak başarılı olmasının hem bölge hem Avrupa için faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden Türkiye, öncelikli ticaret ortaklarımız ve daha fazla iş yapmak istediğimiz ülkeler arasında yer alıyor” dedi.

‘GREAT’ KAMPANYASI

‘Great’ kampanyasının Türkiye‘de Birleşik Krallık Hükümeti tarafından 2013 yılından bu yana yürütüldüğünü anımsatan Turner, kampanyayı kendileri için önemli olan ülkelerde düzenlediklerine, kampanyanın turizm, yaratıcılık ve ticarete odaklandığına dikkati çekti.

Birleşik Krallık‘ı sadece 2015’te 35 milyon turist ziyaret ettiğini belirten Turner,Türkiye‘den gelen turist sayısının 5 yılda yüzde 14 oranında artış gösterdiğini ifade etti.

Türkiye‘yi çok ilginç bir pazar olarak gördüklerini dile getiren Turner, Türk turistlerin İngiltere‘de özellikle Londra‘yı ziyaret ettiğini ve alışveriş yapmayı çok sevdiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.