kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4958
EURO
34,6084
STERLIN
40,5087
BITCOIN
$62.235
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Marmaris’ten İngiltere’ye köpek gönderiyor

Marmaris’te oturan İskoç asıllı Jeannie Thirkill, sokaklardan toplanan 11 safkan Golden Retriever cinsi köpeği İngiltere’de sahiplendirmek için kolları sıvadı.

Marmaris’ten İngiltere’ye köpek gönderiyor
23.02.2016
0
A+
A-

 

CINSKOPEK

 

Marmaris‘te oturan İskoç asıllı Jeannie Thirkill, sokaklardan toplanan 11 safkan Golden Retriever cinsi köpeği İngiltere‘de sahiplendirmek için kolları sıvadı.

Jeannie Thirkil, hayvan dostu.

Jeannie Thirkil, hayvan dostu.

İskoç asıllı Jeannie Thirkill, sokaklardan topladığı 11 safkan Golden Retriever cinsi köpeği, gönüllü olarak çalıştığı kedi rehabilitasyon merkezindeki kan testleri ve karantina süreleri ardından İngiltere‘deki bir dernek aracılığıyla yeni evlerine kavuşturacak.Marmaris sokaklarında 1993 yılından bu yana safkan köpekler bulduklarını anlatan Thirkill, şöyle dedi:

“Marmaris’te kırma sokak köpeklerinin yanı sıra Boxer, Seter, Cooker, Rottwailer yada Koli cinsi gibi çok çeşit köpek yaşıyor. Son olarak da Golden Retriever cinsi köpekler sokaklarda sahipsiz gezmeye başladı. Bakamayan onları sokağa attı. Barınaklar cins köpeklerle dolmaya başladı. Birkaç ay önce İngiltere‘de ‘Mutlu patiler’ isminde bir dernekle tanıştık. İçmelerGökova ve Didim‘deki barınaklar bu dernekle bir anlaşma yaptı. Sokaklardan topladığımız safkan köpekleri, yasal sürelerince barınaklarımızda bakıp sonrasında İngiltere‘de onları sahiplenmek isteyen kişilere göndereceğiz.”

1 KÖPEK KURTARMAK 1000 PAUND

Bir köpeğin yurt dışında sahiplendirilmesinin pahalı bir iş olduğunu belirten Thirkill, “İngiltere’deki dernekler kermesler gibi etkinliklerle para topluyor. Topladıkları paralarla bu köpeklerin ev sahibi olmasına yardımcı oluyor. Bir köpeğin uçak bileti, tahlilleri ve 4 aylık karantina süresinde harcanan para yaklaşık 1000 pound (Yaklaşık 4 bin 160 TL). Dernekler bu paraları karşılıyor. Karantina sürelerinde de kendi ülkelerindeki yeni sahiplerini buluyor” dedi.

Türkiye‘yi çok sevmesine karşın köpekleri burada sahiplendirmediğini dile getiren Thirkill, Türk bir aileye köpek vermeden önce bir araştırma yapması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Önceden köpeği var mıydı? Varsa ne oldu? Sokakta mı öldü? Yoksa eceliyle ailenin yanında mutlu bir şekilde yaşadıktan sonra mı öldü? Bunlara bakıyorum. Herkes bir köpek istiyor. Çok seviyorlar bakmak istiyorlar bundan hiç şüphem yok. Ancak çocuklarına baktıkları gibi bunlara bakmaları gerekiyor. Bunun farkına vardıklarında da hayvan bakmak onlara zor geliyor. Bu nedenden dolayı cins de olsa, kırma da olsa köpekleri yurtdışında sahiplendiriyorum.”

“SOSYAL MEDYADA SATIYORLAR”

Devletten yasa çıkararak hayvan üretiminin önüne geçmelerini isteyen belirten Thirkill, “Barınaklar boşalana kadar hayvan çoğaltılmasının yasaklanması gerekiyor. Satışın zaten yasak olması lazım. Bir de sosyal medyalarda hayvan satışı yapılıyor. Bunların da tamamen yasak olması gerekiyor. Marmaris gibi ufak bir ilçede bile sadece barınaklarda 400’den fazla sahipsiz köpek var. Artık yeter bunun önüne geçilmeli” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.