kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.196
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

“AKP korku politikasıyla ülkeyi yönetiyor”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmada 7 Haziran seçiminin ardından AKP’nin korku politikası ile ülkeyi yönettiğini söyledi.

“AKP korku politikasıyla ülkeyi yönetiyor”
02.12.2015
0
A+
A-

 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ.

, İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmada 7 Haziran seçiminin ardından AKP’nin korku politikası ile ülkeyi yönettiğini, Diyarbakır’da hayatını kaybeden Tahir Elçi’nin de devlet eliyle öldürüldüğünü iddia etti.

Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin (CEFTUS) düzenlediği ‘Seçim Sonrası Türkiye: Barış İçin Şans Var mı’ konulu konferansa katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP’nin 7 Haziran seçiminde oy kaybetmesinin ardından Türkiye’de şiddet olaylarının bilinçli bir şekilde arttırıldığını söyleyen Yüksekdağ, 1 Kasım seçiminde vatandaşların korktukları için AKP’ye oy verdiğini savundu. AKP’nin uzlaşmacı ve birleştirici bir siyasi çizgiden ziyade çatışmayı sürdürme ve gerilim politikasında istikrar ve süreklilik sağlama çizgisi izlediğini savunan Yüksekdağ, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini de buna bağladı. “Tahir Elçi’nin siyasi iktidarın denetiminde öldürüldüğünü düşünüyoruz.“ diyen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Adeta bir linç kampanyası yürütüldü hakkında ve izlediğimiz görüntüler ve dinlediğimiz tanıklar da olayın basit bir kaza kurşunu olmadığını, çatışmadan kaynaklanan bir ölüm olmadığını gösteriyor. Tahir Elçi hedef gösterilerek, planlı bir şekilde katledildi.”

MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLAMALI

Çözüm süreci kapsamında yürütülen müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini belirten Yüksekdağ, süreçte Abdullah Öcalan’la tekrar masaya oturulması gerektiğini savundu. Kandil’in sadece Öcalan’ı muhatap aldığını hatırlatan Yüksekdağ, Öcalan’ın devre dışı bırakılması halinde müzakereler sonucu hiçbir çözümün mümkün olmayacağını iddia etti.

AKP’NİN KARŞI HAMLESİNİ ÖNGÖREMEDİK

1 Kasım erken Genel Seçimlerinde HDP’nin düşen oylarını da değerlendiren Yüksekdağ, özeleştiride bulundu. HDP’nin oylarındaki düşüşü AK Parti’nin karşı hamlesinin öngörülmemesine bağlayan Yüksekdağ, “AKP Hükümeti’nin operasyonlarını göğüsleyebilecek daha sağlam bir yapı kurmayı başarmalıydık” dedi.

 

Yorumlar

  1. sinan says:

    Londragazete de şu Türkiye’yi bölmek isteyenlerin haberini yapmaktan ne kadar zevk alıyor anlamış değilim.Terörün sözcülüğünü yapmanın ötesindedir basın-yayın ve iletişim.

    1. Sinana Sokum says:

      Dogruyu soylemek, Turkiyeyi bolmek mi demek. Bi kurt cikip bi konusma yapdinda, kendi anadili konusdunda ulke mi bolunur. Madem ulkeni cok seviyon geri don, ulkene faydan olsun.