kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
STERLIN
41,2239
BITCOIN
$70.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Reuters: Selahattin Demirtaş’a suikast girişimi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracının arka camında bir iz tespit edildi.

Reuters: Selahattin Demirtaş’a suikast girişimi
23.11.2015
0
A+
A-

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracının arka camında bir iz tespit edildi. Zırhlı aracı incelemeye alan polis, kurşun izi olabileceğine işaret etti.  Demirtaş, izi farkettikten sonra Twitter hesabından Kürtçe “Ölüm Allah’ın emri” yazdı. Diyarbakır Valiliği’nden konuya ilişkin açıklama da ise Demirtaş’ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığı açıklandı.

Diyarbakır’daki gelişme, dün akşam saatlerinde ortaya çıktı. Korumaları, İstanbul’dan Diyarbakır’a dönen Demirtaş’ı 4 gündür kullandığı zırhlı araçla karşıladılar. Araç eve geldikten sonra park yerinde korumalar arka camdaki izi fark etti. Kurşun geçirmez cam kırılmamıştı ama makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir iz vardı.

İLK YORUM: ‘‘TAŞ, ÖYLE İZ BIRAKMAZ’’   

Polis, HDP’lilere “taşın zırhlı camda öyle bir iz bırakmayacağını, kurşun olma ihtimalinin yüksek olduğu” yorumu yaptı. HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Hürriyet’e Demirtaş’la görüştüklerini ve polisin, güzergâhtaki kamera kayıtlarını incelediğini söyledi. HDP ve polis yetkilileri, aracın daha önce park halindeyken de gözdağı için hedef alınmış olabileceğine de dikkat çekti.

Demirtaş, ANF’ye, “Kurşun geçirmez arka camın kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Ses duymadık” bilgisini verdi. Aracın kriminal laboratuvarında incelendiğini anlatan Demirtaş, mermi çekirdeği olmadığını da açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ akşam tweet attı: “Kurşun ata ata biter… Zulüm de sonsuz, ölümsüz değildir. Demirtaş’a sıkılan kurşun, o namlunun ardındakileri vurur bir gün.”

AA: “ÇARPMA VEYA SEKME”

 AA: Demirtaş’ın makam aracı, arka camındaki çarpma veya sekme nedeniyle incelemeye alındı. Aracın sağ arka camında 3×3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi.

REUTERS: ‘‘SUİKAST GİRİŞİMİ

’’Reuters: Demirtaş, aracına isabet eden kurşundan yara almadan kurtuldu. Merminin kurşun geçirmez arka cama isabet ettiğini kaydeden HDP sözcüsü, saldırının Diyarbakır’da yaşandığını belirtti. Suikast girişiminin ardından Demirtaş, Twitter hesabından “Ölüm Allahın emri” mesajını paylaştı.

VALİLİK: ATEŞLİ SİLAH ATIŞ ARTIĞINA RASTLANMADI

Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makan aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede her hangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“22.11.2015 günü akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın ilimizde bulunduğu süre içerisinde kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Sayın Selahattin Demirtaş’ın talebi üzerine bahse konu araç Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerekli kriminal incelemelere tabii tutulmuş, yapılan incelemelerde ilk belirlemelere göre aracın arka camı sağ tarafında 3×3 cm büyüklüğünde bir hasar olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir. Sayın Selahattin Demirtaş’ın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖLÜM ALLAH’IN EMRİ

Demirtaş olayın ortaya çıkmasından sonra Twitter hesabından Kürtçe “Mirin bi emre Xwede ye(Ölüm Allah’ın emri)” yazdı. (DHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.