kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
STERLIN
40,7482
BITCOIN
$62.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Heykeli önce tekmeledi, ardından benzin döküp yaktı

Heykeli önce tekmeledi, ardından benzin döküp yaktı
08.07.2022
0
A+
A-
Antalya’da heykele yönelik saldırı tepkilere neden olurken, polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında kentin işlek caddelerinden Işıklar Caddesi’ne sokak müzisyenleri, Atatürk Caddesi’ne de ‘Romalılar Antalya’da’ temalı heykeller yerleştirildi. Turistlerin fotoğraf çektirdiği heykeller çeşitli zamanlarda zarar gördü ve onarıldı.

‘Lidya Bank’tan elbisesini açarak para bekleyen Romalıyı temsil eden heykele tekmeyle vurdu, daha sonra yanındaki bidonda bulunan benzini döküp ateşe verdi. Şüpheli, alevler yükselince koşarak kaçtı.

HEYKELİN OLDUĞU İŞ HANI DA ZARAR GÖRDÜ

Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdikten sonra su döküp yangına müdahale etti. Ardından bir kişi de yangın söndürme tüpüyle alevleri söndürdü. Heykelin bulunduğu iş hanında da zarar oluştu. Heykele saldırı, güvenlik kamerasına da yansıdı.

DHA’ya açıklama yapan esnaf Hüseyin Öztaş, “Sabah 05.00 sıralarında bir kişi önce heykele saldırıyor. Tekme atıyor sonra ayağını incitiyor. Daha sonra benzin döküp yakıyor. Neden yaptığını bilmiyoruz. Zarar veriyor sadece, turistik bir yerde olmaması gerekiyor. Hiç hoş değil. Gelen geçen bunu görüp soruyor. Neden, niçin yapıldı diye soruyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin heykelin onarımı için çalıştığı olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Oğuzhan Özen says:

    Sabah 5 diyor. Tabi ki neredeyse kimsenin olmadığı bir saati seçmiş, öncelikle bu bilinçli bir seçim. Sonra, tekme atması da yine tamamen bilinçli olarak tepki ölçme amacıyla yapılmış bir hareket. Ardından da yakmış, peki benzini nereden aldın? Niye aldın? Ne zaman aldın? Cevap gereken çok soru var, belki daha önce orman yakmış bile olabilir?