kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
STERLIN
40,3570
BITCOIN
$63.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Erdoğan’ın ilk resmi gezisi KKTC’ye

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk resmi gezisini Pazartesi günü KKTC’ye düzenliyor. Rum tarafı ziyarette sıcak mesajlar beklentisinde.

Erdoğan’ın ilk resmi gezisi KKTC’ye
30.08.2014
0
A+
A-
Türkiye'deki 30 Ağustos kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk resmiz gezisini Pazartesi günü KKTC'ye yapıyor.

Türkiye’deki 30 Ağustos kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk resmiz gezisini Pazartesi günü KKTC’ye yapıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevine başlamasının ardından ilk resmi ziyaretini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapıyor.  Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak adaya gidecek olan Erdoğan öğle saatlerinde Ercan Havalimanı’nda karşılanacak

Daha sonra Kıbrıs Türk toplumunun özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek çelenk koyacak olan Erdoğan,  Derviş Eroğlu ile baş başa bir görüşme yapacak ve öğle yemeği yiyecek.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bakanlarını da kabul edecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı basın toplantısı gibi çeşitli temaslar ve onuruna verilecek olan yemeğin ardından aynı akşam adadan ayrılacak.

Rumlar, adaya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun davetlisi olarak gelen Erdoğan'ın Kıbrıs sorununa ilişkin sıcak mesajlar vermesini bekliyorlar.

Rumlar, adaya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun davetlisi olarak gelen Erdoğan’ın Kıbrıs sorununa ilişkin sıcak mesajlar vermesini bekliyorlar.

RUMLAR DA ERDOĞAN’I BEKLİYOR

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye ’nin Kıbrıs sorunun çözümü hususunda iyi niyet ortaya koymasını ümit ettiğini söyledi. Geçen hafta bir toplantıda konuşan Anastasiadis, Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk ziyaretini KKTC’ye yapacak olan Tayyip Erdoğan’ın değişik bir politika ve anlayışın sinyallerini vermesi umduğunu vurguladı.

Rum basını da Cumhurbaşkanı’nın adaya ziyaretinin müzakere süreci için büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, Erdoğan’ın görevinin ilk günlerinde Anayasa değişikliği gibi başka öncelikleri bulunduğunu ve Kıbrıs sorununa yönelik özel girişimlerde bulunmayacağı görüşlerine yer veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.