kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3782
EURO
34,7437
STERLIN
40,6551
BITCOIN
$62.168
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türk vatandaşlarına seçmen kaydı çağrısı

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlar, oy kullanmak için ‘Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olmak zorunda.

Türk vatandaşlarına seçmen kaydı çağrısı
10.03.2014
0
A+
A-

imagesT.C. Londra Başkonsolosluğu yayınladığı bir açıklama ile yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının seçim döneminde oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları gerektiğini hatırlattı. Bunun için yurtiçinde nüfus müdürlüklerine, yurtdışında ise konsolosluklara şahsen veya postayla başvurarak “adres beyanı”nda bulunmak gerektiğini vurgulayan Başkonsolosluk, daha önce adres beyanında bulunanların Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın (https://www.ysk.gov.tr) internet sitesinden kontrol edebileceklerini kaydetti.

Açıklamaya göre Britanya’da yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan ancak henüz Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kayıtlı olmayan vatandaşlar Londra Başkonsolosluğu’na a şahsen müracaat ederek “Adres Beyan Formu” doldurarabilecekler. Kayıt yaptırmanın bir diğer yolu ise http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/trforms/adresbeyanformu.pdf adresinden indirilebilecek “Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımız İçin Adres Beyan Formu-B”yi önlü/arkalı basıp eksiksiz doldurduktan sonra nüfus cüzdanlarının önlü/arkalı fotokopisiyle birlikte posta yoluyla Başkonsolosluğa göndermek. Türk vatandaşları isterlerser söz konusu formu posta yoluyla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ya da nüfus kayıtlarının bulunduğu Nüfus Müdürlüğüne göndererek adres beyanında bulunabilecekler.

GURBETÇİLER 56 ÜLKEDE SANDIK BAŞINA GİDECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, ilk kez yapılacak Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu yılın Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesini planladıklarını,  seçimler için 56 ülkede, 118 temsilcilikte sandık kurmayı planladıklarını duyurdu. Yurt dışında da Türkiye’deki gibi seçmen kütüklerinde kayıtlı vatandaşların oy kullanacaklarını, orada da siyasi parti temsilcileri ve memurlardan oluşan 5 kişilik bir sandık kurulunun olacağını anlatan Güven, sonuçların ise Türkiye’de sayılacağını bildirdi. Yurt dışında 4 gün oy kullandırmayı planladıklarını belirten Güven 1 milyon 380 bin 903 tanesi Almanya’da olmak üzere  2 milyon 750 bin 820 Türk vatandaşının oy kullanabileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.