kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.017
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Öğretmenler sertifikalarını aldı

Öğretmenler sertifikalarını aldı
05.03.2014
0
A+
A-

Türk Dili ve Kültürü Okulları Eğitim Konsorsiyumu  ve Sakarya Üniversitesi’nin ortak projesi olarak yapılan ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından desteklenen  “Yurtdışında Türkçe-Türk Kültürü Eğitmen ve Öğretmen Yetiştirme Geliştirme Programı: İngiltere Örneği” konulu bir haftalık ‘Hızlandırılmış  Kurs’  22 Şubat Cumartesi günü Sertifika Töreni ile son buldu.  14 Şubat Cuma akşamı başlayan Hızlandırılmış Kurs’a Türk okullarından yapılan aşırı müraacat talebi üzerine kontenjan 50’den 70’e yükseltildi. Tüm Türk okullarından ilginin çok fazla olduğu kursa toplam 67 kursiyer başvuru yaptı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan kurslar 10.30-3.30 saatleri arasında düzenlendi. Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Alpaslan Okur ve Londra Türk Dili,  Kültürü ve Eğitim  Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade ve Sekreter  Özlem Hüroğlu Engür’ün koordinatörlüğünde gerçekleşen kurs başarı ile sona erdi.

SERTİFİKA TÖRENİNE KATILIM YOĞUN OLDU

Seminerlere katılan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

Seminerlere katılan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

 

Projenin koordinatörlerinden Eğitim Konsorsiyumu Sekreteri Özlem Hüroğlu Engür, katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Projenin koordinatörlerinden Eğitim Konsorsiyumu Sekreteri Özlem Hüroğlu Engür, katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Londra’da değişik okullarda asıl mesleği Türkçe öğretmeni olmadığı halde öğretmenlik yapanlara öğretmen becerileri ve yöntemleri konusunda bilgi vermek, uygulamalar yaparak verecekleri eğitimin niteliğinin arttırılması amaçlanan projede, 10 günlük süre zarfında yüz yüze eğitim verildi. Eğitim esnasında uygulamalar ve grup çalışmaları gerçekleştirildi. Londra ve civarındaki Türk okullarında Türkçe öğretmenliği yapan 64 Türkçe öğretmeninin bulunduğu seminere, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özbay ve Dr. Tözün İsa, iki dillilik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Tilburg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kutlay Yağmur’un yanı sıra, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Firdevs Karahan, Prof. Dr. İsmail Güleç, Doç. Dr. Havva Yaman, Yrd. Doç. Dr. Barış Horzum ve Yrd. Doç. Dr. Bekir İnce düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı. Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 22 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen sertifika törenine, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Eğitim Ateşesi Uğur Yıkan, KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Hasan Kortay , Yurt Dışı Türkler Başkanlığı Londra Temsilcisi Necmi Akçay, Eğitim Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade, ders veren hocalar ile katılımcılar ve yakınları katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, böyle etkinlikleri üniversite olarak desteklediklerini ve Londra’da yaşayan Türklere yardımcı olmanın, onlar için bir şeyler yapmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmaz da programın çok önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini ve bu konuda destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.  Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü ve Proje Başkanı Prof. Dr. İsmail Güleç ise konuşmasında, projeye destek verenlere teşekkür etti. Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade yaptığı konuşmasında ‘Büyle bir kursa imza atmaktan büyük bir onur duyduklarını ve Türk okullarına bir nebze de olsa katkımız olabilmişse ne mutlu bize, inşallah bu tip kurslar tekrarlanacaktır’ diye konuşan Dedezade emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti ve kursiyerlere başarılar diledi. Program, sertifika töreninin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.