kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
STERLIN
40,5371
BITCOIN
$63.683
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

“Atatürk’ün ilke ve eserlerine sahip çıkacağız”

Çanakkale Anma Platformu (ÇAP), 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Atatürk’ün ilke ve eserlerine sahip çıkacağız”
10.11.2016
0
A+
A-

canakkaleanmaplatformulogo

 

Çanakkale Anma Platformu  (ÇAP), 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajda Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ilke ve eserlerine sahip çıkılacağı vurgusu yapıldı.

ÇAP Başkanı Servet Hassan tarafından yapılan açıklamada, “10 Kasım 1938’de sonsuzluğa uğurladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78’inci yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. 24 yaşında kurmay binbaşı olarak tarih sahnesine çıkan Mustafa Kemal izleyen 17 yıl içinde bir cepheden diğerine koşarak askerliğini 41 yaşında, bütün dünyanın gözlerini kamaştıran bir zaferin mimarı olarak mareşallik rütbesiyle taçlandırmıştır. Askerlik kariyeri sayısız zaferle dolu olan Atatürk savaş için “Ulusun yaşamı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça savaş bir cinayettir.” demiş, bir barış adamı olarak yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden bugün vatandaşı olmakla gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Adını tarihe altın harflerle yazdıran bu kahraman asker, ömrünün geri kalanını Türk ulusuna adamış, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkesi etnik ve inançsal ayrım yapmadan, kadın ve erkek eşit olmak üzere vatandaşlık düzeyine çıkartmıştır. Devlet adamlığı döneminde uyguladığı politikalar, gerçekleştirdiği köklü değişlik ve yeniliklerle Türk ulusunun çağ atlayarak “muasır medeniyetlerin üzerine çıkması” için gerekli adımları atmıştır. Bugün, “Yurtta sulh, dünyada sulh” sözü tüm dünyada yankılanmakta, insan aleminin içinde bulunduğu savaş ve çatışma ortamında bizlere gelecek için yön gösterici olmaktadır. Bu şanlı kahraman ve büyük devlet adamının Türk ulusunun bir ferdi olması nedeniyle büyük kıvanç duyuyor, önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Huzur içinde uyusun! Kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne, ilke ve eserlerine birlik ve bütünlük içinde sonsuza dek sahip çıkacağız. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve dünyanın her köşesinde vatanımız uğruna mücadele verenleri şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.