kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.980
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Cengiz Dağcı ölüm yıldönümünde Londra’da anıldı

Kırımlı Tatar yazar Cengiz Dağcı ölümünün 5’nci yılında Londra’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Cengiz Dağcı ölüm yıldönümünde Londra’da anıldı
03.11.2016
0
A+
A-

cengiz-dagci013

Kırımlı Tatar yazar Cengiz Dağcı ölümünün 5’nci yılında Londra’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

İngiltere Türk Dünyası Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen anma programı geçtiğimiz Perşembe akşamı Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’ne gerçekleşti.

Platform Başkanı Atilla Abacıoğlu, Emel Kırım Vakfı Londra Temsilcisi Melek Maksudoğlu ve Eurovizyon Haber Sitesi Editörü, Gazeteci Mustafa Köker’in konuşmacı olarak katıldığı anma programında, her üç konuşmacı merhum ile ilgili hatıralarını anlattı.

Etkinliği organize eden İngiltere Türk Dünyası Dayanışma Platformu Başkanı Atilla Abacıoğlu konuşmasında, merhum Cengiz Dağcı ile aynı bölgede oturduğunu ve sık sık evine yaptığı ziyaretleri anlattı.

Dağcı’nın son döneminde sadece kitapları ile baş başa bir hayat sürdürdüğünü hatırlatan Abacıoğlu, “Ziyaretlerimde evinin bahçesine çıkardık ve bahçesindeki çiçekleri göstererek, “Bu çiçekleri aldığım çiçekçi Türkiye’den geldiklerini söyledi. Ben onları ekip, büyüttüm ve diplerine su dökerken, biz akrabayız diyerek sevdim.” diye anlatırdı.” şeklinde konuştu.

 

Vefatı sonrası Dağcı’nın Londra’daki eşyalarının Kırım’a ulaştırılması ve cenaze ile ilgili işlemleri üstlenen Emel Kırım Vakfı Londra Temsilcisi Melek Maksudoğlu, konuşmasında yazarın ‘Onlar da İnsandı’ kitabını yorumladı.

yazar-cengiz-dagci-londra-anma-m-maksudoglu-a-abacioglu-m-koker

Kırım tatarlarını sürgün öncesinde yaşadıklarını aktaran Maksudoğlu, Dağcı’nın kitaplarında kendi ülkesini işgale gelen Ruslara bile kin duygusu ile yaklaşmadığını, nefreti körüklemediğini, roman kahramanlarının dilinden hep insani yaklaştığına işaret etti.

Etkinliğin diğer konuşmacısı, gazeteci Mustafa Köker ise ölümünden önce eşi Regina ile ilgili bir anısını paylaşarak, “Cengiz Bey’in ameliyatı sonrası Regina hanım beni yanına çağırarak, “Mustafa, sen oğlumuz sayılırsın. Biliyorsun Cengiz rahatsız. Ben Katolik bir Hristiyan’ım ama Cengiz Müslüman. Vefat ederse onu Müslüman geleneklerine göre toprağa vermeliyim. Bana İslami cenaze kuruluşlarının irtibat bilgilerini bulur musun?” demişti. Bu bir vasiyet gibiydi. Regina hanım erken öldü ama Cengiz Bey’in vefatında bu anısını hatırlatmam üzerine merhumun cenazesi camiden kaldırıldı. Yoksa yakılacaktı.” diye konuştu.

yazar-cengiz-dagci-londrada-anildi-7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.