kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
STERLIN
40,6464
BITCOIN
$64.413
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Sendikalar ve Sosyalistler Koalisyonu’nun Türkiyeli adayları tanıtıldı

Sendikalar ve Sosyalistler Koalisyonu’nun Türkiyeli adayları tanıtıldı

TUSC aday tanitimi 1

İlk kez 2010 yılındaki seçimlerde siyaset sahnesine çıkan Sendikalar ve Sosyalistler Koalisyonu (TUSC) 22 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimlerde  Türkiyeli adaylara listesinde yer verdi. ‘Kesintilere ve özelleştirmeye karşı’ mücadeleyi temel alan politikaları öne çıkaran TUSC, aynı ilkelerde birleşecek ve çalışma yürütecek adaylara da listelerinde yer vereceğini duyurdu.

Geçen hafta Londra Toplum Merkezi’nde yapılan bir basın toplantısı ile Haringey belediye meclis üyesi adaylarını tanıtan koalisyonun listesinde Day-Mer yöneticilerinden Oktay Şahbaz ile toplumsal çalışmaları ile tanınan İbrahim Avcil de yer alıyor.

‘KESİNTİLERE KARŞI MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ’

Lider kadrosunda  metro grevleri ile gündeme gelen RMT Sendikası’nın lideri Bob Crow’un da bulunduğu TUSC’un aday tanıtım toplantısında söz alan Seven Sisters adayı Oktay Şahbaz, koalisyon içerisinde yer alan bütün kesimlerin tek bir şiarının olduğunu ve bunu yüksek sesle dile getireceklerini belirterek, her tür kesinti ve işçi ve emekçilere saldırılara karşı duracaklarını anlattı. Şahbaz, Haringey belediyesi ile ilgili istatistikler ve servislere uygulanan kesintilere yönelik bilgiler verdiği konuşmasında  birlikte çalışmanın ve Tottenham halkının sorunlarının dile getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Oktay Şahbaz’dan sonra söz alan ve yine Haringey bölgesinden aday olan İbrahim Avcil de, ekonomik krizden çıkmanın yolunun işçi ve emekçilerin sırtına yıkmakta bulan sermaye partilerine karşı TUSC koalisyonunun önemine dikkat çekti. Özellikle İşçi Partisi içinde aday olan Türkiyeli adaylara işaret eden Avcil, “ Niyetlerinin ne kadar iyi olması yetmiyor. Onlar da kendi düzen partilerinin çarkında eziliyorlar” diyerek  TUSC adaylarına destek verilmesi gerektiğini savundu.

Yine Haringey’den aday olan Dilan Seçkin de gençlik sorunlarının giderek arttığını, okumanın her öğrenci için ciddi borçlanmanın olması anlamına geldiğini ve Haringey’deki gençlik servislerinin giderek ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, bu kesintileri durdurmanın önemli olduğunu söyledi.

Polonya gibi Doğu Avrupa ile Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin yanısıra lı, her renk ve ırktan adayların olduğu toplantıda konuşan TUSC Merkez Yöneticisi Maula Mitchell ise, tüm düzen partilerinin kesinti yapmak için sıraya girdiğini belirterek, aslında ülkede yeterince paranın da olduğunu ve bu paranın bir grup zenginin çıkarına sunulduğunu belirterek, “Artık yeter, alternatif var, o da TUSC’tır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.