kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4376
EURO
34,7889
STERLIN
40,6007
BITCOIN
$63.748
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Ramazan birlik, beraberlik ve paylaşma ayı

İngiltere İslam Kültür Merkezi Vakfı tarafından her yıl düzenlenen iftar yemeğine birçok siyasi ve davetlinin katılımıyla Süleymaniye Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Ramazan birlik, beraberlik ve paylaşma ayı
23.06.2016
0
A+
A-

580A5335

İngiltere İslam Kültür Merkezi Vakfı tarafından her yıl düzenlenen iftar yemeğine birçok siyasi ve davetlinin katılımıyla Süleymaniye Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi başkanı Erdoğan Çelik, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, İşçi Partisi Shoreditch Milletvekili Meg Hillier, Haringey Belediye Başkanı Ali Gül Özbek, Hackney belediye Sözcüsü Rosamery Sales, Belediye Meclisi Üyeleri Mete Çoban, Ann Munn, Büyükelçilik Müsteşarı Cem Işık ve çok sayıda işadamı katıldı.

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi başkanı Erdoğan Çelik iftar yemeğine başlamadan yaptığı konuşmasında , “İstanbul’un geçmişte yaşadığı sıkıntıların çözüldüğünü, Haliç’ten geçen kirli suyun yapılan projeler sonucunda temiz su olarak İstanbul’da yaşayanların hizmetine sunulduğunu’’ söyledi. Sözlerine oruç tutmanın önemini vurgulayarak devam eden Çelik Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in söylemiş olduğu “İnsanlar Ramazan’ın kıymetini bilselerdi, senenin tamamının Ramazan olmasını isterlerdi’’ iftar yemeğine katılanlarla paylaştı.

580A5231

Hackney Belediye sözcüsü Rosamery Sales, konuşmasına Türkçe “İyi akşamlar’’ diyerek başlayan Sales konuşmasında “Burada bulunduğum için herkese çok teşekkür ederim, burada konuşulanların sadece Müslümanlar için değil herkes için konuşulması gerektiğini ve kültürünüzü, beraberliğinizi böyle etkinlikler yaparak ayakta tutmanız çok önemli bir konu olduğunu ve bunu başkalarıyla paylaşmak çok güzel herkese teşekkür ederim’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Shoreditch İşçi Partisi Milletvekili Meg Hillier konuşmasına “Selamun Aleyküm’’ diyerek başlarken “Beni buraya davet eden herkese çok teşekkür ediyorum, Anadolu Festivalinde bir araya gelmiştik, 7 yaşımdaki kızım hala düzenlemiş olduğunuz festival hakkında konuşuyor. Birçok kültürün bir araya gelmesi çok güzel ve özel olması gurur verici olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta saldırı sonucu hayatını vefat eden milletvekili Jo Cox’un söylemiş olduğu “Ayrılmaktan ziyade beraber olmak önemlidir’’ sözlerini hatırlatan Hillier yapılacak olan referandum hakkında da konuştu.

İNGİLTERE’NİN AVRUPA’DAN ÇIKMASI TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLEYECEKTİR

İftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada yapılacak olan referanduma da değinen İşçi Partisi milletvekili Meg Hiller”Yapılacak olan referandumun Türkler için çok önem arz ettiğini, İngiltere ve Türkiye’nin yakın dostu olduğunu, Avrupa Birliğinden çıkılması hem Avrupalıları hem de Türk vatandaşlarını etkileyecektir’’ dedikten sonra başından geçen bir olayı anlattı. Geçtiğimiz hafta vatandaşlarla konuştuk. Bir Türk vatandaşı bana kendisinin oy kullanacağını fakat birçok arkadaşının oy kullanmayacağını söyledi, herkesin oy kullanması gerektiğini ve eğer oy kullanmadıkları takdirde referandumun çok etkisiz geçeceğini söyledim “ diyerek referandumda oy kullanmanın öneminden bahsetti. İslamofobinin giderilmesi, barış ve huzurun devam etmesi için İngiltere’nin Avrupa’da kalması gerektiğini vurguladı.

RAMAZAN KİM OLURSA OLSUN HERKESİN DUYGULARINI ANLAMAKTIR

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç yaptığı konuşmada “Birlikte oruç açmanın ve yeni bir Ramazan ayının bu güzel duygusunu birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının bizler için çok önemli bir ay olduğunu, dini, dili, cinsiyeti, milliyeti ne olursa olsun açın ve yoksulun halini anlamaktır. Nerede olursa olsun ihtiyaç sahiplerine el uzatabilmek için Yüce Allah tarafından bizlere sunulan bir aydır. Dinimizin ısrarla vurguladığı birlik, beraberlik ve hoşgörünün vurgulandığı, bizlerinde komşularımızın dostlarımızın ve diğer toplum ve inançtaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek birlikte yaşama kültürünün daha çok pekiştirildiği günlerdir. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyor tüm dünyaya barış ve huzurun gelmesini temenni ediyorum’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.