kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5808
EURO
35,0133
STERLIN
40,8104
BITCOIN
$64.378
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Türkiye’nin ünlü gazetecileri Londra’ya geliyor

Londra merkezli düşünce kuruluşu Centre for Turkey Studies, Türkiye’nin ünlü gazetecilerini Londra’da konuk etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ünlü gazetecileri Londra’ya geliyor
09.06.2016
0
A+
A-

 

Can Dündar

Can Dündar

Londra merkezli düşünce kuruluşu Centre for Turkey Studies, Türkiye’nin ünlü gazetecilerini Londra’da konuk etmeye devam ediyor.

Ağırladığı isimler ile Türkiye’nin nabzını Londra’da tutan Türkiye Araştırmaları Merkezi – CEFTUS 9 Haziran’da gazeteci yazar Ahmet Hakan’ı, bir gün sonrasında ise yine gazeteci yazar Prof. Dr. Nuray Mert’i konuk edecek. 9 Haziran Perşembe akşamı (bugün)  saat 7 ile 9 arası Britanya Parlamentosu’nda ünlü gazeteci Ahmet Hakan’ın katılacağı “Türkiye’de siyasi değişimler ve geleceğe dair potansiyel senaryolar” başlıklı konuşmasını İsçi Partili Milletvekili Neil Coyle’un ev sahipliğinde Parlamento’da gerçekleştirecek.

Bir gün sonrasında ise Prof. Dr. Nuray Mert’i konuk edecek. 10 Haziran Cuma akşamı saat 6.30 ile 8.30 arasında gerçekleşecek olan konuşmada “ Türkiye’de rejim değişimi: Kürt politikacılar ve dış politika” konusu ele alınacak.

Bu hafta gerçekleşecek iki önemli konuşmanın ardından CEFTUS, Türkiye’nin son zamanlardaki en tartışmalı isimlerinden birisi olan gazeteci Can Dündar’ı ağırlayacak. Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Dündar, 29 Haziran Çarşamba günü İngiltere Parlamentosu’nun 10 numaralı komite odasında gerçekleştirilecek. “Türkiye nereye gidiyor” başlıklı bir konuşma yapacak olan Dündar daha sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Ahmet Hakan.

Ahmet Hakan.

Ahmet Hakan kimdir?

Ahmet Hakan Coşkun, 1967’de Yozgat’ta dünyaya geldi. İlahiyat Fakültesi mezunu olan Hakan, gazeteciliğe muhabir olarak girdiği TGRT’de başladı. Sonra Kanal 7’ye transfer olan Hakan, muhabirlik, haber müdürlüğü, spikerlik ve siyasi programlar yaptı. Buradan Yeni Şafak Gazetesi’ne geçen yazarın yazıları sonrasında Sabah Gazetesi yayınlandı. Halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam eden Ahmet Hakan, CNN Türk’te siyasi program da yapıyor.

Nuray Mert.

Nuray Mert.

Nuray Mert kimdir?

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları mezunu olan Prof. Dr. Nuray Mert, Boğaziçi Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi ve Tarih bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitenin tarih bölümünde yüksek lisansını, siyaset bilimi bölümünde ise doktorasını tamamladı. Bir süre Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Halen, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi olan Mert, Virgül dergisinde, Radikal ve Hürriyet gazetelerinde yazdı.

Can Dündar kimdir?

1961 yılında Ankara’da dünyaya gelen Can Dündar, araştırmacı, gazeteci, televizyoncu ve belgesel yapımcısıdır ve şu an Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenidir. Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları haberi” davasında mahkeme darbeye teşebbüsten beraat kararı verdi. 6 Mayıs 2016 günü Can Dündar’a devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamaktan 5 yıl 10 ay, hapis cezası verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.