kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4937
EURO
34,7859
STERLIN
40,8180
BITCOIN
$62.975
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Britanyalı Alevi kadınlar Nottingham’da buluştu

Britanya Alevi Kadınlar Birliği 1’nci Genel Kurulunu İngiltere’nin Nottingham şehrinde bir araya gelerek yeni Yönetim Kurulunu belirledi.

Britanyalı Alevi kadınlar Nottingham’da buluştu
12.04.2016
0
A+
A-

IMG-20160412-WA0009

Britanya Alevi Kadınlar Birliği 1’nci Genel Kurulunu İngiltere’nin Nottingham şehrinde bir araya gelerek yeni Yönetim Kurulunu belirledi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Üyesi Ana Narin Gülçiçeği’n Gülbangı ve Delil Uyandırması sonrası barış, demokrasi, emek, eşitlik ve insanlığın haklı mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayan genel kurulun Divan Başkanlığını  Nevin Kamilağaoğlu, Divan üyeliğini ise üç isim yaptı. BAKB adına açılış konuşması ve BAKB’nin oluşum ihtiyacını ve amaçlarını anlatan sunumu Glasgow AKM ve Cemevinden Aynur Akel yaptı. Aynur Akel sunumunda; “Alevi inancı kadına değer veren bir inançtır” bu tarihsel verilerle ortadadır. Buna rağmen kadınlarımızdan hayatın her alanında belirleyici olarak temel rol alması beklenirken, kadınlar doğup büyüdüğü ataerkil toplum düzeninin ve cinsiyet ayrımcılığının mağdurları olarak geri planda kalmıştır. Doğuş yolu Hakkı’n yoludur ve doğum kapısı Hakkı’n kapısıdır. Yol Ana Fatima’dır, Ana Fatima’sız yol yürümez, dedi. Avrupa Alevi Kadınlar Birliği Başkan’ı Nevin Kamilağaoğlu ise genel kurulda yaptığı konuşmasında, kadın örgütlenmesinin ve çalışmalarının kadını hedef gösteren olumsuz açıklamalar ve çalışmalar karşısında çok önemli olduğunu ve  AKP’nin güçlenmesinde 4 buçuk milyon kadın üyesi olduğunu ve bu oluşumun arkasında kadınlar olduğu için güçlendiklerini belirtti.  BAKB 1’nci Genel Kuruluna katılan Britanya Alevi Federasyonu temsilcileri ve AKM-Cemevi Başkan ve temsilcileri de BAKB’yi desteklediklerini belirterek genel kurulu selamlayan konuşmalarını yaptı.

IMG-20160412-WA0000

BAKB’nin hazırladığı “Kadına Karşı Yapılan Şiddet” konulu sunumu Nurten Öztürk, sonrasındaysa Diyanetin cinsiyet ayrımcılığını arttıran fetvaları ve olumsuz yansımalarını anlatan sunumu BAKB adına Eren Tepe yaptı. BAKB nin oluşum süresince yaptıkları çalışmaları Canan Kaya faaliyet raporu olarak okudu. BAKB Taslak Tüzüğünün  genel kurulda onaylanmasının ardından, 22 kişi genel kurulda oy birliği ile seçildi.
Genel kurul Ana Narin Gülçiçeği ve BAF İnanç Kurulundan Kaya Demirçivi’nin uyandırılan çerağı sırlaması ve birlik beraberlik mesajlarıyla dolu Gülbank ile tamamlandı.

BAKB Nothingham AKM ve Cemevinde oy birliği ile seçilen canlarla yaptığı ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi. BAKB, sonrasında yaptığı açıklamayla; Alevi toplum birlikteliğine katkıda bulunan inançsal, kültürel ve toplumsal eğitime katkı sunan çalışmalar yapmak. Eşit insan ve vatandaşlık mücadelesinden yola çıkarak programlar oluşturmak ve uygulama çalışmaları yapmak. Kadın Canları, bulundukları her alanda, kurumlarda, karar mekanizmalarında güçlendirmek ve kurumlarda kadın canları aktif hale getirmek, kadın katılımını  arttırma çalışmaları yapmak öncelikli hedeflerimizdir, dedi.

Britanya Alevi Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu ve Görev Dağılımı Listesi:

Genel Başkan – Özlem Şahin

Genel Başkan Yardımcısı ve İskoçya Bölgesi Sorumlusu – Aynur Akel

Genel Başkan Yardımcısı ve Orta İngiltere Sorumlusu – Nevin Akkaya

1.Genel Sekreter – Eren Tepe

2.Genel Sekreter – Nurten Öztürk

Sayman – Canan Yeşiltepe

Sayman – Eylem İlay İbişhukçu

Eğitim – Suna Koçoğlu

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Sevim Aslan

Yadigar Arslan

Hanım Demir

Elif Erdoğan

Gülşen Kılıç

Nezahat Özen

Özlem Şimşek

Işıl Varlı Taşkın

Kezban Ufacık

Emirtan Yalçın

Ayşe Kaya

Denetleme – Saniye Uyan

Denetleme – Nesile Altun

Denetleme – Canan Kaya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.