kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
STERLIN
40,7399
BITCOIN
$64.500
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

ZAYDER KKTC’de bağış rekoru kırdı

İngiltere, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan ZAYDER, Mart ayında bağış rekoru kırdı.

ZAYDER KKTC’de bağış rekoru kırdı
08.04.2016
0
A+
A-

2

İngiltere, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan ZAYDER, Mart ayında bağış rekoru kırdı.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ZAYDER), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. ZAYDER, Nisan 2015 tarihinden bu güne kadar birçok ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunup onların huzurlu bir hayat yaşamaları için gayret gösteriyor. Derneğin Başkanı Günay Veli ve KKTC’deki çalışmalarda en büyük rol sahibi alan Rabia Özcömert gece gündüz demeden yardımseverler ve bağışçılarla yardıma muhtaç insanlara umut eli uzatıyor.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği 2015 yılında Kıbrıs’ta Engelliler Derneğine ve SOS Çocuk Köyüne yaptığı bağışlar ile halkın dikkatini çekmişti. Bu yıl son üç ay içerisinde hayırsever insanların bağışları sayesinde birçok öğrenciye eğitim bursu ve diğer birçok yardımlarla KKTC’de yaşayan insanlara sahip çıkan ZAYDER, yeni projelerini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

1

ZAYDER yapılan bağışlar ve yardımlar hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

Mart ayındaki bağışçılarımız ve sponsorlarımızla aldığımız yol şöyle: 57 öğrenciye ayakkabı alındı, 86 öğrenciye yemiş, kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunuldu, 5 hastanın doktor kontrolü yaptırıldı, 8 ailenin elektrik faturası ödendi, 78 paket çocuk bezi dağıtıldı, iki aylık olmak üzere 342 adet gıda paketi dağıtıldı, Türkiye’de tedavi için 2 adet uçak bileti satın alındı, 1 kişinin ameliyat ve tahlilleri yaptırıldı, 6 adet beşik, 3 adet çocuk arabası, 12 adet puset, 13 adet antireflu mama dağıtıldı, 128 koli kıyafet dağıtıldı, vefat eden bir ablamızın mevlit giderleri karşılandı, 3 adet tekerlekli sandalye yürüme engelli yardım sahiplerine ulaştırıldı, 16 eve yatak, 3 eve koltuk takımı, 2 eve çekyat dağıtıldı, 10 ailenin temizlik malzemesi giderleri karşılandı, 15 çocuğa zeka oyunu hediye edildi, 305 adet ıslak mendil dağıtıldı, 16 adet kurban kesildi, 5 evin boya ve tamir malzemeleri karşılandı, 3 hastaya ilaçları alındı, 1 hasta için çamaşır ve temizlik malzemeleri karşılandı, 10 kg beyaz peynir, 17 kg hellim dağıtıldı, 2 üniversite öğrencisinin kitap ve yol giderleri karşılandı, 1 üniversite öğrencisine eğitim bursu verildi, 14 adet tüp dağıtıldı, 82 aile içim sebze ve meyve yardımı yapıldı, hastaneye kitaplık ve kitaplar temin edildi.

ZAYDER tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle devam ediyor: Londra’da yaşayan halkımızın da bu çalışmalara dikkatlerini çekmek isterim. Bazı arkadaşlara yanaşıp küçük de olsa bir bağış istediğimiz zaman “Kıbrıs’ta ihtiyaçlı insan mı var?” diyenler çok oluyor. Bazı arkadaşlar da “Ya öyle mi?” deyip küçük büyük bağışlarda bulunup Zeytin Ağacımızın büyümesi için katkıda bulunuyorlar. Değerli arkadaşlar KKTC de yaşayan bazı kişiler bize Londralı diye bakıyor fakat biz yıllarca İngiltere’de veya başka ülkelerde yaşasak da Kıbrıslı Türk olmaktan ne kadar çok gururlu olduğumuzu bizler bilmekteyiz. Bundan dolayıdır ki Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği KKTC’de kurulma çalışmaları içerisindedir. Bu derneği Kuzey Kıbrıs’a taşıdık çünkü biz haklımızı çok seviyoruz. Önümüzdeki aylar ve yıllar içerisinde KKTC’de tek bir yardıma muhtaç insanımız kalmasın diye çalışacağız. Her mahallede, her köyde, her kasaba ve şehirde temsilcilerimize önemli görevler verip, ihtiyaç sahibi insanlarımızı bulup yardımlarına koşacağız. Projelerimiz için ön çalışmalar olduktan sonra ve yürürlüğe koymak için karar aldığımızda, bu çalışmaları ilk sizlere sunmaktan da gurur duyacağız çünkü biz büyük bir aile olacağız. ZAYDER Ailesine katılmak isteyen arkadaşlar şahsen İngiltere’de Başkanımız Günay Veli’yi 00 44 7852 755 675 cep telefonundan arayabilir veya kısa mesaj gönderebilir. Bağış yapmak veya üye olmak isteyen yardımsever arkadaşların bilgilerini bekliyoruz. Bu kadar zaman yaşadık ve yaşıyoruz, bir gün gelir de bize ne yaptınız derlerse, bizler de “İYİLİK YAPTIK” diyebilelim çünkü bir insana bu dünyada yalnızca yaptığı iyilikler kalacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.