kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
STERLIN
40,7492
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra’dan Kıbrıs’taki engellilere anlamlı destek

18.06.2012
0
A+
A-

Londra Kuzey Kıbrıs ile Dayanışma Derneği’nin (KKDD), KKTC Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu’nun himayelerinde düzenlediği yardım balosundan elde edilen gelirin, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin spor salonu inşaatı için kullanılacağı kaydedildi.

Tottenham’daki Regency Bangueting Suit’de gerçekleşen geceye, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu’nun yanı sıra KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Özel Kalem Müdürü Göktürk Ötüken ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Kuzey Kıbrıs’la Dayanışma Derneği yöneticilerinden Enver Kannur, yaptığı açılış konuşmasına, etkinliğe katılarak kendilerini onurlandıran Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu’na teşekkür ederek başladı. Kuzey Kıbrıs’tan binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen, ülkelerindeki kuruluşlara yardımda bulunuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kannur, destek veren herkese teşekkür ederken dernek olarak, Kuzey Kıbrıs ve Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın artarak devam etmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Enver Kannur’un açılış konuşmasının ardından söz alan Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Eroğlu yaptığı konuşmada, geceye katkıda bulunanları kutlarken, engellilerle birçok çalışma yaptıklarının altını çizdi.

Ortopedik Özürlüler Derneği ile ‘yapacak çok şey var’ diyerek yola çıktıklarını belirten Eroğlu, engellilere yardımcı olmak için pek çok çalışma yaptıklarını söyledi. ‘Benim için en büyük ödül, engelliler federasyonunun beni kendi anneleri olarak ilan etmeleridir’ diye konuşan Meral Eroğlu, engellilerin, engel tanımadan çalıştıklarını kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

“Daha yolun başındayız. İnşallah çok daha güzel şeyler yapacağız. Bu arkadaşlarımız basketbol oynuyorlar. Biz ambargoları engel tanımayarak kırmış bulunuyoruz. İnşallah, takımımız daha çok başarı kazanacak. Engel tanımadan yola devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı konuşmada, Londra’da yaşayan vatandaşları sergiledikleri örnek dayanışmadan dolayı kutlayarak, KKTC’nin temellerini sağlamlaştırmak için uğraş verdiklerini söyledi. Londra’da yaşayan KKTC vatandaşlarının birlik ve beraberlik için gayret sarf ettiğine işaret eden Eroğlu, baloda ortaya konan birlikteliğin kendisini çok duygulandırdığını belirtti.

Gece de söz alan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt da, Londra’da olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirttiği konuşmasında ‘Kıbrıs’ta çok destekçimiz var. Özellikle Meral annemiz hep yanımızda. Ancak Londra’dan da böyle destek görmek, gerçekten çok güzel. Bizler, böyle destekleri topluma döndüren bir derneğiz’ dedi.

Meral Eroğlu, geceye müzikleriyle destek veren ünlü sanatçılar Eylem ve Babutsa’ya da birer plaket vererek teşekkür etti.

Çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşen gece Babutsa ve Eylem’in birbirinden güzel şarkılarıyla son derece renkli geçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.