kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Dr. Tözün İsa için Londra’da anma gecesi düzenlendi

İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumların eğitim ve öğrenimlerinde büyük katkıları olan Dr. Tözün İsa için Londra’da bir anma gecesi düzenlendi.

Dr. Tözün İsa için Londra’da anma gecesi düzenlendi
28.02.2016
0
A+
A-

DSC_0300

İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumların eğitim ve öğrenimlerinde büyük katkıları olan Dr. Tözün İsa için Londra’da bir anma gecesi düzenlendi.

İngiltere Türk  Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu tarafından organize edilen anma töreni 27 Şubat akşamı Güney Londra’da faaliyet gösteren Dr. Fazıl Küçük Türk Okulunda gerçekleşti. Anma törenine KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Türkiye Cumhuriyeti Londra Konsolosluğu Eğitim Müşavirliği temsilcileri, Dr. İsa’nın eşi Pembe İsa ile çocukları ve torunun yanı sıra iş arkadaşları, yakın arkadaşları, üzerinde büyük emekleri olan öğrencileri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İngiltere Türk  Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade, Dr. İsa’nın İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumun eğitim ve öğretimi konusu hakkında yapmış olduğu çalışmlardan bahsetti. Başkan Dedezaden sonra söz alan Özem Hüroğlu Engür, Dr. İsa’nın kısa hayat özetini ve onun hakkında hazırlamış olduğu bir şiiri okudu. Sonrasında kürsüye gelen Dr. Tözün İsa’nın eşi Pembe İsa, sözlerine Eğitim Konsorsiyumuna teşekkerğ ederek başladı. Dr.İsa ile hayat arkadaşlığının daha 19 yaşındayken başladığını, 40 yıl aynı hayat koşullarını paylaştıklarını belirten Pembe İsa, eşinin dil, din, milliyet ayrımı yapmaksızın herkese eğitim konusunda yardımcı olduğunu ve bunu hayatının sonuna dek sürdüğüdünü ifade etti. Daha sonra söz alan ağabey Bülent Erciyas, kendisinden sadece 11 ay küçük olan kardeşi ile başından geçen bir olayı anlatarak kendisini dinleyeneri gülümsetti. Ağabey Bülent, okul çağında iken hem Edebiyat hem de sınıf öğretmenlerinin kendisinden bir kompozisyon yazmasını istediğini, bunun üzerinde eve morali bozuk dönünce kardeşi Tözün’ün ağabeyinin kavga ettiğini düşündüğünü fakat edebiyat öğretmenin bir kompozisyon yazmasını istediğini söylemesi üzerine, merhum Dr. İsa’nın biraz vakit isteyip ağabeyi için bir kompozisyon yazdığını, söz konusu kompoziysonun okullar arası yarışmada ikinci gelmesi üzerine, edebiyat öğretmeninin terleten sorularına maruz kaldığını belirten ağabey , eve döndüğünde “Yazdığın kompozisyon yüzünden başım belaya giriyordu!” dediğini, Dr. İsa’nın “Neden, ne oldu?” sorusunu sorduğunu, ona kompozisyonun okullar arası değerlendirmede ikinci geldiğini söylediğinde ağabeyinin kompozisyonun neden birinci gelmediğine kızdığını sanan kardeş Tözün’ün “Kusura bakma kafam biraz doluydu ve kısa bir sürede yazdım” dediğini anlattı, bunu duyan yüzlerce kişi gülüşmeye başladı. Ağabey Bülent’in hem duygulandıran hem de güldüren anısından sonra sahne alan Erkan Pastırmacıoğlu, Ercümen İbrahim, Aygül İbrahim ve Emine Ay, Dr. İsa’nın en sevdiği şarkılardan ikisini seslendirdi. Kısa müzikal performansın ardından söz alan Dr. İsa’nın Metropolitan Üniversitesinden iş arkadaşı Prof. Dr. Aliestair Ross, akademisyen meslektaşın ile aralarından olan bağı ve ilişkiyi anlatmakla kalmayıp, onun kendisine Türkçe 1’den 5’e kadar saymayı öğrettiğini “Bir, iki, üç, dört, beş” diyerek dile getirdi.

Türkiye’den, Kıbrıs’tan ve Birleşik Krallık içinden katılan 200’den fazla kişi Dr. İsa’yı yakından tanıma fırsatı bulurken, merhum eğitimci hakkında yapılan konuşmaları ve yayımlanan mesajları dinleme fırsatı buldu. Anma töreni kapsamında Dr. İsa’nın farklı tarihlerde yapmış olduğu akademik ve toplumsal konuşmaların bir araya getirildiği kısa video gösterisi, onun hayatını anlatan bir fotoğraflar slaytı katılımcılar ile paylaşıldı. Hayatını kaybetmeden günler önce minik torunu Çoşar için çaldığı gitar ve onunla eğlenceli vakit geçirdiği bir videonun yayınlanması katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Gecenin sonunda anma töreninin düzenlenmesinde emiği geçenlere Pembe İsa trafından Dr. İsa’nın kitapları hediye edildi. Hediyelerin verilmesinin ardından eş İsa tarafından hazırlanan Kıbrıs mutfağı lezzletlerinden oluşan ikramda bulunuldu.

Dr. Tözün İsa Anma Gecesi Foto Galeri

DSC_0232

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.