kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2647
EURO
34,7797
STERLIN
40,5498
BITCOIN
$63.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
19°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

“Müslümanım” dedi, dayak yedi

“Müslümanım” dedi, dayak yedi
26.12.2013
0
A+
A-

CaptureLondra’nın merkezi semtlerinden biri olan Tottenham Court Road metro istasyonunun hemen yanında Charing Cross Caddesi üzerinde cafe işleten Kemal Kalem, cafesine gelen bir müşteriyle girdiği sohbet sonrasında müslümanım demesi üzerine saldırıya uğradığını iddia etti.

 

 

 

 

 

Capture

İşletmeci Kemal Kalem “bana saldıran şahıs yanında iki kişiyle gelmişti. İçlerinden birisi nereli olduğumu sordu. Ben de; Türkiye’den dedim. Daha sonra kendi aralarında konuşmaya başladılar. Tezgahta çalışan bayan arkadaşa siparişlerni verdiler. Sportmen yapılı olan şahıs; İskoç askeri olduğunu, Afganistan’dan yeni geldiğini, orada askerlik yaptığını anlatıyordu. Ben de tablet telefonumla oynuyordum. Müslüman olduğumu öğrendiği anda direkt yanıma geldi ve Müslüman mısın diye sordu. Evet yanıtını alınca; bana dışarı gelmemi söyledi. İlk başta ciddiye almadım, şaka yaptığını düşündüm. Sonra omuzlarımdan tuttu, selamun aleyküm diyip kafa attı. Beklemediğim bir darbe olunca boş bulundum. Köprücük kemiğim kırıldı, elmacık kemiğim 4-5 yerinden çatladı. Boğazımı kenetleyip beni nefessiz bıraktı. O esnada dışardan olayı görüp gelenlerin müdehalesiyle nefes alır duruma geldim. Yüzümden adeta kan boşalıyordu, her yer kan içinde kaldı.” diye olayı anlattı. Saldırganın 25-26 yaşlarından, sarışın, kısa saçlı ve iri yapılı olduğunu ifade eden Kalem; “polis çağırmamıza rağmen olaylara karşı kayıtsız kaldılar. Zaten polisin geleceğini anlayınca saldırgan kaçtı. ” dedi.

 

 

 

 

 

Untitledd

Polisle aralarında geçen diyaloğu anlatan işletmeci Kemal Kalem “bana neler olduğunu sordular. Detaylarıyla anlattım olanı biteni. Daha yeni kaçtı. Koşsanız yakalarsınız diyip kaçtığı yönü gösterdim. İçlerinden biri kapıdan kafasını uzatıp dışarı baktı. Ama peşinden gitmedi, sadece baktı. Hiç gayret göstermedi. Hemen ardından ambulans geldi, güvenlik kameramızın kayıtlarını izlediler ve olayın ciddiyetini anladılar zannettim. Görüntüleri izlerlerken, kaç yumruk attı gibilerinden aralarında şakalaşıyorlardı polisler. İçlerinden biri, Türkiy’ye gittiğini ve Kuşadası’nda tatil yaptığını, Türkiye’deki kızlarının çok güzel olduğundan bahsediyordu. Ben orada canımla uğraşırken, adam kaçtı diyorum, polisler yine aralarında komik bir şey varmış gibi gülüşüyorlardı. Ambulans ilk müdehaleleri yaptıktan sonra, beni hastaneye götürdüler. Sabah saat 07:30’a kadar hastanede kaldım, yüzümde ve vücudumda meydana gelen kırık ve çatlakları bana anlattılar” diye ifade etti.

Türk olduğu için saldırıya uğrayan çok kişi olduğunu, polisin çoğu kez olaylara kayıtsız kaldığını iddia eden Kemal Kalem; saldırganın uyuşturucu aldığından şüphe ettiğini de iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.