kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3954
EURO
34,8028
STERLIN
40,6905
BITCOIN
$59.476
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“Ülkede demokrasi yok, herkes mağdur”

Kırkısrak Dayanışma Merkezi, ‘Türkiye’de Demokrasi ve İnsan Hakları Mücadelesi’’ başlıklı panele konuşmacı olarak katılan HDP milletvekili Müslüm Doğan, CHP milletvekileri Selina Doğan, Mehmet Tüm, Türkiye’de demokrasi kanallarının tıkandığını ifade edip, “CHP ve HDP vekillerinin soru önergeleri mecliste AKP tarafından kabul edilmiyor” dedi.

“Ülkede demokrasi yok, herkes mağdur”
09.02.2016
0
A+
A-

KIRKISRAK

 

Kırkısrak Dayanışma Merkezi, ‘Türkiye’de Demokrasi ve İnsan  Hakları Mücadelesi’’ başlıklı panele konuşmacı olarak katılan HDP milletvekili Müslüm Doğan, CHP milletvekileri Selina Doğan, Mehmet Tüm, Türkiye’de demokrasi kanallarının tıkandığını ifade edip, “CHP ve HDP vekillerinin soru önergeleri mecliste AKP tarafından kabul edilmiyor” dedi.

5T4A3408 (1)

Moderatörlüğünü Kırkısrak Dayanışma Merkezi Başkanı Ahmet Güven’in yaptığı panel 7 Şubat Pazar günü dernek binasında gerçekleşti. Panele Londra’da faaliyet gösteren dernek temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Panelde ilk sözü alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan  “Kürt halkına alenen katliam yapan AKP hükümeti, Alevilere, işçilere, akademisyenlere ve kısaca kendi zihniyetinden olmayan toplumun herkesimine karşı düşmanca bir politika yürütmektedir. Halkları birbirine düşürüyorlar. Kürt halkı ortak vatanda demokratik yaşam diyor ancak devlet buna karşı çıkıp kendi halkını öldürüyor. 760 sivil katledildi. Çocuk kadın demeden Kürtler öldürülüyor. Cenazeler alınamıyor. Kürtler kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz diyor. Başkanlık sistemi diye tutturdular. O yüzden katlediyorlar Kürt halkını.” dedi.

5T4A3437 (1)

ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AKP’nin kaos ortamı yaratıp, Kobane’ye giden gençleri katledip, AKP olmazsa istikrar olmaz korkusu yaratıp iktidar olduğunu söyledi. CHPli milletvekili Tüm, sözlerini şöyle sürdürdü “Parlamentoda çok fazla birşey yapamıyoruz. Soru önergesi veriyoruz AKP reddediyor. Cizre’de, Silopi’de 150 bine yakın nüfus olmasına rağmen şimdi bu nüfus 20 bin’e düştü. Köyleri boşaltıyorlar. Bugün seçim olsa o bölgede oy kullanacak yurttaş bulamazsınız. Başkanlık sistemine geçmeden Tayyip Erdoğan parlamentoyu devre dışı bıraktı zaten. Hukuku, yargıyı devre dışı bıraktı. Hem AKP’nin genel başkanı hem cumhurbaşkanı gibi davranıyor. Bir cumhurbaşkanı 78 milyonun cumhurbaşkanı olmalıdır. Halkları birbirine düşman ediyorlar. Bir ülkede demokrasi varsa herkes o demokrasiden  nasibini alır. Kürtte alır Alevide alır. Ancak ülkede demokrasi yok. Ama bu ülkenin kaderini değiştirebiliriz. Diyanet İşleri ve camiler için Aleviler de vergi veriyor. Ancak Alevilerin ibadethaneleri inanç merkezi olarak kabul edilmedi. Bu demokratik değildir”

5T4A3491

CHP’Lİ BELEDİYELERDE CEMEVLERİ İBADETHANE

CHP milletvekili Selina Doğan ise şu açıklamaları yaptı: “Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi hükümet programında yer aldı. Sayın Başbakan bunu TBMM’de açıkladı ve bunun yerine getirileceğini vaadetti. Ancak hemen ardından Diyanet İşleri “Cemevleri bizim kırmızı çizgimizdir” açıklamasını yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığına konuyla ilgili tepki parlamentodan geldi ancak konu açıklığa kavuşturulmadı. Ancak CHPli belediyeler yerel yönetimler olarak Cemevlerini ibadet yeri olarak kabul etti. Ülkede Cemevleri ibadethane olarak kabul edilirse CHPli belediyeler bunun nasıl olabileceğini göstermiştir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.