kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2854
EURO
34,8133
STERLIN
40,5925
BITCOIN
$63.383
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Toplum hizmetinde 25 yıllık istikrar

Toplum hizmetinde 25 yıllık istikrar
20.12.2013
0
A+
A-

Daymer 1

24 yıldır kesintisiz toplum hizmeti veren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi Day-Mer 17. Olağan kongresini yaptı. Pazar günü Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşen kongreye çok sayıda sendika temsilcisinin yanısıra Haringey Belediyesi’ne karşı başlattığı ve emlak vergisini ödemeyi reddeden mücadelesi ile ülke gündemine gelen emekli İngiliz papaz Paul Nicholson da katıldı.

12 Eylül’de idam edilen Erdal Eren’in anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Başkan Ahmet Sezgin yaptı. Önümüzdeki yıl Day-Mer’in 25.’ci yılına gireceklerine dikkat çeken Sezgin, son yıllarda göçmenlik politikaları ve kamu harcamalarındaki kesintilerin emekçi kesimlere yansımalarına karşı yürütülen mücadelenin önemli bir parçası olduklarını vurguladı. Bir konuşma yapan Day-Mer sekreteri Oktay Şahbaz da, 2010 yılında iktidarı devralan Muhafazakar hükümetin ekonomik krizin faturasını emekçi ve işçi sınıfına ödetmeye çalıştığını savundu. Başta sağlık ve eğitim harcamaları ileve sosyal yardımlar olmak üzere bir çok alanda ciddi kesintiler yapıldığını vurgulayan  Şahbaz, söz konusu politikaların ülkedeki yoksulluğu giderek yagınlaştırdığını kaydetti.

IMG_1090_Daymer Kongre 1

Kongrede söz alan sendika temsilcileri de, hükümetin politikalarına karşı yürütülen mücadelenin bütün toplum kesimlerinin katılımı ile genişletilmesi gerektiğini belirtirken, Day-Mer’in bu mücadelenin en önemli bileşenlerinden birisi olduğunu ifade ettiler.  Bölge milletvekilleri ve meclis üyelerinin katılmadığının dikkat çektiği kongrenin en çok ilgi çeken davetlisi Rahip Paul Nicholson oldu. Haringey belediyesinin ihtiyaç sahipleri için eskisi gibi belediye vergisinin tamamı için yardım yapmamasına tepki gösteren 82 yaşındaki Hristiyan din adamı, sosyal yardım kesintilerine karşı çıkan kesimlerin öncülerinden birisi olarak görülüyor. Yaptığı konuşmada belediyelerin sosyal yardımları kesilen ailelere vergi baskısı uygulamasının sosyal adaleti zedelediğini vurgulayan Nicholson, kesintilerin insanların sıkıntılarını daha da arttırdığını ve temel ihtiyaçlarına harcamaları gereken kaynakları belediyelere vermek zorunda bıraktığını savundu.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Divan kurulunu Kartal Tekin, Selvi Özdemir ve Çağdaş Canpolat’ın oluşturduğu kongrede belirlenen yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: “Ahmet Sezgin, Oktay Şahbaz, Aslı Gül, Rahime Smipson, Musa Yadırgı, Semra Demirci, Oktay Cinpolat, Sevgi Taş ve Metin Sağır”

1989 yılında kurulan Day-Mer, İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürtlerin problemlerinin çözümüne yardımcı olmak; kültürel, ekonomik, sosyal ve demokratik haklarını korumak için faaliyetler yürütüyor. Göçmenlerin yaşadığı problemlerden, Türk ve Kürt toplumlarının arasındaki dayanışmaya kadar birçok konuda sorumluluk alan dernek, kadınlara ve eğitime yönelik hizmetler de sunuyor.

Daymer 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.