kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
STERLIN
40,9424
BITCOIN
$70.348
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

14 bin 600 kadın ev içi şiddete maruz kalıyor

Britanya Alevi Kadınlar Birliği “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır” günü sebebiyle Britanya’da şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

14 bin 600 kadın ev içi şiddete maruz kalıyor
26.11.2015
0
A+
A-

 

KADIN

Britanya Alevi Kadınlar Birliği “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır” günü sebebiyle Britanya’da şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklama şöyle:

“Cinsiyetçi şiddete karşı direniyoruz. Kadına şiddet, ucu bucağı belli olmayan tarihten bugüne, fiziksel, cinsel, psikolojik, sosyolojik ve politik olarak devam ediyor. 2015 yılının istatistiklerine göre ayda en az 15 yıl ortalaması ile ölçüldüğünde, yılda en az 180 kadınımız fiziksel şiddet ile can veriyor. Günde en az 40 kadınımız fiziksel şiddete maruz kalıyor. Yılda, aile içi şiddete maruz kalıp yaşamını yitiren kadınlarımızın yanısıra, en az 14.600 kadınımız aile içi şiddetin mağduru olarak yaşamak zorunda kalıyor.

Günde an az, 5 tecavüz vakası ile karşılaşılıyor. Tecavüz edilenin haksız sayılıp, ölüm ile cezalandırılma olasılığı ise % 62. Günümüzün şartları, kadınını, her türlü şiddeti kabul eder duruma getirsede, direnen kadınların sayısı hala %8.

britanyaalevibirligi

Günün her dakikasında, sözlü, fiziksel, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlar, siyasi platformlarda da yer bulmaya çalışır iken, hak ve hukukun ataerkil yapısı, kadına, siyasi olarakta şiddeti uygun görüyor. Günümüzde kadını erkekten keskin çizgiler ile ayrıştırmış, erkek egemen toplumlarda, kadın, bir “Meta” haline dönüştürülmüş, eksik, yasak, günah olarak ötekileştirilip, cinsiyetinden utanır hale getirilmiştir.

Bizler Britanya Alevi Kadınlar Birliği kadınları olarak, kadına uygun görülen bu sistemi nefret ile kınıyoruz. 21. Yüzyılın “Alevi kadınları” olarak, inancımızında sağladığı güzellikler ile kadını erkekten ayıran, hiçleştiren her türlü şiddete karşı direncimizi koruyacağımıza söz veriyoruz.

Fiziksel, psikolojik, aile içi veya dışı, siyasal ve kültürel olarak maruz kaldığımız her türlü şiddetin karşınıda durabilmek, bir olmak, iri olmak, diri olmak için, öncelikle, erkeği kadından üstün tutan yasaların karşısında olacağız.

25 Kasım “Kadına Şiddete Hayır” gününde ve yaşadığımız her dakikada, dünya  üzerinde, kadını yoksayan her türlü şiddeti red ediyor, tüm insanlığı “şiddetsiz, esitçe yaşanan bir hayata” çağırıyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.