kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.526
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Orta şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kuruluş yıldönümünde İngiliz siyasetçilerden CEFTUS’a destek

Ceftus’un 28 Ekim’de düzenleyeceği Kuruluş Yıldönümü ve Toplumsal Başarı Ödülleri gecesi için İngiliz siyasetçilerden destek mesajları geliyor.

Kuruluş yıldönümünde İngiliz siyasetçilerden CEFTUS’a destek
10.10.2015
0
A+
A-
Başbakan David Cameron.

Başbakan David Cameron.

Londra merkezli Türkiye Araştırmalar Merkezi Ceftus’un 28 Ekim’de düzenleyeceği Kuruluş Yıldönümü ve Toplumsal Başarı Ödülleri gecesi için İngiliz siyasetçilerden destek mesajları geliyor.

DAVID CAMERON: BRITANYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN CEFTUS ÖNEMLİ

Marriot Otel’de yapılacak gece için mesaj yayınlayarak Ceftus’u kutlayanlar arasında en dikkat çekici isim Britanya Başbakanı David Cameron oldu. Mesajında, Ceftus’un, son yıllarda giderek gelişen Türkiye-İngiltere ilişkileri açısından önemli bir role sahip olduğunu kaydeden Başbakan, “Britanya Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedefledikçe Ceftus’un önemi artmaktadır. Kurumun da giderek güçleneceğine inanıyor, iki ülke açısından da önemli olan konulara yönelik çalışmalarını memnuniyetle karşıladığımı ifade etmek istiyorum” dedi. Kasım ayında Antalya’da yapılacak G20 zirvesi Türkiye’ye gideceğini belirten David Cameron, bu ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında ekonomi ve güvenlik konularında işbirliğini arttırmayı amaçladıklarını da vurguladı.

Belediye Başkanı Boris Johnson.

Belediye Başkanı Boris Johnson.

BORIS JOHNSON: TÜRKİYELİLERİN KATKISI BÜYÜK

Muhafazakar Parti’nin etkili milletvekillerinden Boris Johnson da gönderdiği mesajda Ceftus’a başarı diledi. Düşünce merkezinin dördüncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Londra Belediye Başkanı, organizasyonun Türkiye, Londra ve Britanya genelinde yaşayan insanlar için diyalog zemini yarattığını belirtti. Londra’da yaşayan Türkiyeli’lerin, başkentin ekonomik ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağladıklarını söyleyen Boris Johnson, “Ceftus’un ilişkileri geliştiren etkinliklerini memnuniyetle karşılıyorum ve bundan sonraki etkinlikleri için de başarılar diliyorum” mesajını verdi.

Savunma Bakanı Micahel Fallon.

Savunma Bakanı Micahel Fallon.

“KURUMUN ETKİNLİKLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Kültür Bakanı John Whittingdale, Savunma Bakanı Michael Fallon İngiltere Dışişleri Bakanı Phil Hammond ve İşçi Partisi’nin önde gelen milletvekillerinden Yvette Cooper ile Liberal Demokrat Parti’li milletvekili Tom Brake de birer mektup göndererek Ceftus etkinliklerine verdikleri öneme dikkat çektiler.

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Ceftus’un gerçekleştirdiği etkinliklerle İngiltere-Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve politik ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu ifade eden politikacılar, kurumun etkinliklerini önemsediklerini ilettiler.

Söz konusu isimlerden Dışişleri Bakanı Hammond mesajında şu görüşlere yer vermişti. :

“Türkiye ekonomisindeki istikrarlı büyüme ve uzun vadede sunduğu fırsatlarla İngiliz firmaları için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Türkiye’nin, Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 yılına kadar bölgesi için olduğu kadar dünya için de rol model oluşturacak bir konuma yükselmesi için gerekli desteği vermeye hazırız. Bu noktada iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için faaliyet gösteren Ceftus’un etkinliklerinden memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.”

Dışişleri Bakanı Phil Hammond

Dışişleri Bakanı Phil Hammond

28 Ekim gecesi İngiliz siyasetçilerin buluşma noktası olacak

Ceftus Direktörü İbrahim Doğuş, başta Britanya Başbakanı David Cameron olmak üzere İngiliz devlet adamı ve politikacılardan aldıkları destek mesajlarının, çalışmaları için motive edici olduğunu belirtti.  Ceftus etkinliklerin Türkiye’yi stratejik partner olarak gören İngiltere açısından önemli bir referans olarak değerlendirildiğine işaret eden Doğuş, bugüne kadar farklı eğilimlerden yüzlerce politikacının, 28 Ekim Çarşamba akşamı düzenlenecek Türkiye Araştırmalar Merkezi Ceftus’un 4. Kuruluş yıldönümü balosuna katılacaklarını bildirdiklerini kaydetti. Geceye İngiltere, Türkiye ve Kıbrıs’tan, çok sayıda gazeteci, politikacı ve yazarın da katılacağını bildiren Doğuş, geceye katılmak için bilet edinmek ve sponsor olarak yer almak isteyen kişi ile kuruluşlar 0207 183 4272 ve 07876 146557 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi edinebileceklerini belirtti.

Milletvekili Yvette Cooper.

Milletvekili Yvette Cooper.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.