kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$64.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Bakan Üstel’in Londra ziyareti

Bakan Üstel’in Londra ziyareti
19.04.2012
0
A+
A-

ustel1Haber/foto Erem Kansoy

Geçtiğimiz hafta temaslarda bulunma amaçlı, Londra’ya gerçekleştirdiği ziyarette  K.K.T.C. Turizm,Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Cannes yolcusu “Kod Adı Venüs” filminin tanıtım gecesine katılımının ardından, Cuma günü Turizm firmaları ve seyehat acenteleri yöneticileri ile bir araya geldi. K.K.T.C. Londra Temsiliciliği binasında gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Üstel Londra’daki Türk gazeteciler ile bir araya geldi.Bakanlık müsteşarı  Şahap Aşıkoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında,K.K.T.C. Londra Temsilcisi Oya Tuncalı,Turizm Ofisiden sorumlu Kadir Doruhan ve Londra Türk basını mensupları hazır bulundu.

Ulusal Birlik Partisi hükümeti olarak geçen yıl yeni bir turizm teşvik sistemini hayata geçirdiklerini hatırlatan Üstel, “bu sistemi ile geçen yıl İngiltere ve Avrupa ülkelerinden charter uçak seferleri ile KKTC’ye turist taşımayı teşvik ettik. Bu uygulama ile Avrupa’nın 14 ülkesinden yüzde 40 artış sağlandı. Aynı şekilde 2011 sezonunda  Türkiye’den gelen turist sayısında da ciddi artış kaydedildi. KKTC turizm pastasında en büyük pay İngiltere ve Türkiye’ye ait ve bu iki ülkeyi çok önemsiyoruz” şeklinde yaptığı açıklamaya ek olarak “bedelli askerlik” yasasında yapılan değiğişikliklerinde önemle altını çizen  Bakan Üstel, “askerlik yasasında yapılan düzenleme ile yaklaşık 2 bin vatandaşımızın ülkesine tatile gitme imkanı yarattık, fakat başvurular şu ana kadar 300 civarında, bu sayının giderek artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KTHY’nin batması ie K.K.T.C. Turizminin kötü yönde etkilenmesinden de bahs eden Bakan Üstel,  hükümetin “reform” diye  nitelendirdiği düzenleme ile 49 yaşını dolduranların askerlik ile ilgisinin olmayacağı, yurtdışında yaşayan ve 31 ile 49 yaş arasındaki KKTC vatandaşlarının da 2 bin pound ödeyerek askerlikten muaf olabileceklerini bildirdi.

Üstel, geçen yıl Kuzey Kıbrıs’a gelen 600 bin turist sayısını yeni düzenlemelerle bu yıl turizm sezonu sonu itibarıyla yüzde 30 artırmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.