kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2610
EURO
35,1145
STERLIN
41,0025
BITCOIN
$66.410
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
21°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Genç boksör, milletvekiliyle ringde

Genç boksör, milletvekiliyle ringde
19.04.2012
0
A+
A-

Boks1A

Hornsey ve Wood Green bölgesi milletvekili Lynne Featherstone, genç boksör Sedat Sağ yönetimindeki “North London Boxing For Everyone” kulübünü ziyaret etti.

Kuzey Londra’daki Türk boks kulübünü ziyaret eden Milletvekili Lynne Featherstone, boks maçlarını seyretmekten keyif duyduğunu gençliğinde, Muhammet Ali’nin maçlarını izlemek için erken saatlerde kalktığını söyledi.

Aynı zamanda ‘Eşitlikten Sorumlu Kabine Üyesi’ olarak da görev yapan Featherstone, salonda eğitim gören çocuk ve gençlerle bir süre sohbet etti. Bölgesindegençlerin sportif faaliyetler yapabilecekleri bu tür mekanlar olmasını görmekten mutluluk duyduğunu belirten milletvekili, salonda uzun süre kalarak çalışmaları izledi. Kendisinin de boksa ilgi duyduğunu söyleyen Featherstone, boks maçlarını seyretmekten keyif duyduğunu ifade etti. Gençliğinde Muhammet Ali’nin maçlarını izlemek için erken saatlerde kalktığını anlatan Featherstone,  “Bayanların ve yaşlıların da bu tür salonlara gelerek antreman yapmalarını önemli buluyorum. Onların bu yönde teşvik edilmeleri gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Bir antreman maçını da izleyen milletvekili boksun bölge de yetişen çocukların disipline olmalarına katkıda bulunduğuna inandığını belirterek, spor aktivitelerinin çocuk ve gençlerin  agresifliklerini yenerek sokaklardan uzak durmalarına katkı sağlayacağını söyledi.
ÇOCUK VE GENÇLERİN BOKSA İLGİSİ ARTIYOR

Milletvekili Featherstone’a salonlarına ilişkin bilgi veren boks salonu yöneticisi Sedat Sağ da, bir yıl gibi kısa bir süre önce kurulmuş olmalarına karşın gördükleri ilginin, bölgede yaşayan insanların bu tür yerlere duydukları ihtiyacı gösterdiğini belirtti. Antremanların boks ve diğer spor faaliyetleri yapmak isteyen insanlara açık olduğunu kaydeden Sağ, çocukların eğitimlerini ailelerin gözetiminde gerçekleştirdiklerini aktardı.

North London Boxing For Everyone kulübünün kurucusu olan Sağ, 18 yıllık sporculuk hayatı süresince bir çok şampiyonluk kazanan Sedat Taşçı ve Caner Sayak gibi boksörlerle çalıştı. Sağ, deneyimlerini Londra’ya yaşayan Türkçe konuşan topluma aktarmayı hedefleyerek kurduğu salonda yetiştirdiği gençleri profesyonel müsabakalara hazırlamak istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.