kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
STERLIN
40,6352
BITCOIN
$64.298
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Güney’in çocukları

Güney’in çocukları
19.04.2012
0
A+
A-

RAMADAN-GUNEY-VE-MEZARLIK

KIBRISLI Türk İşadamı Ramadan Güneyin çocukları, hukuki süreci kazanmak için KKTCde maddi-manevi destek arıyor.

İngiltere’nin en büyük mezarlığı olan Brookwood mezarlığını 1985’de satın alan ve ”mezar kralı” olarak bilinen, 2006 yılında vefat etmesine rağmen çocukları ile eski sevgilisi arasındaki miras tartışması ve hukuki kısıtlamalar nedeniyle defnedilemeyen Kıbrıslı Türk İşadamı Ramadan Güney’in çocukları, hukuki süreci kazanmak için KKTC’de maddi-manevi destek arıyor.

Babasından kendilerine miras değil, mahkeme borcu kaldığını ifade eden oğul Erkin Güney, ”İnsan böyle nasıl yaşar. Daha anamızı babamızı gömmedik” dedi.

Mirasla ilgili hukuk mücadelesini şimdilik kaybeden oğul Erkin Güney, mahkeme masraflarını ödeyemezse temyiz hakkını yitirecek.

Mahkeme masrafları için gerekli parayı bulmak amacıyla KKTC’ye gelen Erkin Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yıllardır ülkesine yardım ettiğini; şimdi ülkesinden kendilerinin destek beklediğini ifade ederek, insanlardan borç para istediğini, dava sonuçlanınca mülkü satıp borcunu ödeyeceklerini söyledi.

Güney’in KKTC’de 6 yıl önce vefat etmesinin ardından gündeme gelen miras tartışmaları mahkemeye taşınmıştı. Merhum iş adamının eski sevgilisi Diane Holliday ile oğlu Erkin Güney’in açtığı karşılıklı davalar nedeniyle, Ramadan Güney yıllardır defnedilmeyi bekliyor.

Mezarlığın yeni sahibinin belirlenmesi için süren hukuk mücadelesini ise şimdilik Diane Holliday kazandı. Mahkeme, mezarlığın Güney’in eski sevgilisi Diane Holliday’e ait olduğuna hükmederken, milyon sterlinlik mahkeme masraflarını karşılayamaması halinde oğul Erkin Güney, mezarlığın ardından temyiz hakkını da kaybedecek.

DESTEK ARIYORLAR

Abisi Önder Güney ve ablası Zerrin Güney ile birlikte Lefkoşa’da AA’ya açıklama yapan Erkin Güney, 2 Temmuz’da yapılacak temyiz duruşması öncesinde, mahkeme masraflarını ödemeleri gerektiğini, 933 bin Sterlin civarında paraya ihtiyaçları olduğunu, mahkeme gününe kadar malları satmalarının zor olduğunu, borç alırlarsa, borçlarını mallarını satarak ödeyeceklerini söyledi.

Babasının KKTC’de öldürüldüğü iddiasını yineleyen ve bu konuda Diane Holliday’i suçlayan Erkin Güney, babasından kendilerine miras değil, mahkeme borcu kaldığını ifade etti.

Babasını, ölümünün ardından otopsi için KKTC’den İngiltere’ye götürdüğünü, kanında etil alkol bulunduğunu, idrar örneğinin şüpheli bir şekilde kaybolduğunu anlatan Güney, Holliday’in mahkemeden aldırdığı karar uyarınca, babasını tekrar KKTC’ye getirip gömemediklerini, 1992’de vefat eden annelerini de gömemediklerini belirtti.

”MEZARLIĞA SAHİP ÇIKIN”

Diane Holliday’in Brookwood mezarlığını inşaat firmalarına satıp, mezarlığı ortadan kaldıracağını, yerine binalar yapılacağını, orasının Müslüman mezarlığı olduğunu ve çok sayıda Kıbrıslı Türkün mezarının da bulunduğunu ifade eden Erkin Güney, Brookwood’da mezarı olan Kıbrıslı Türkleri mezarlığa sahip çıkmaya çağırdı.

KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, tedavi amacıyla İngiltere giden ve orada vefan eden kızının mezarının da Brookwood’a olduğunu anlatan Günay, ”Memleket bize sahip çıksın. İngiliz kadın mezarlığı inşaatçılara satacak” dedi.

Diane Holliday’in mahkemeye  ”yalancı” şahit getirdiğini, KKTC’den bazı kişilerin de bu konuda Holliday’e yardımcı olduğunu savunan Güney, ”Bu kadın ya hükümete ya polise çalışıyor” ifadesini kullandı.

Ailece olaydan çok etkilendiklerini dile getiren Güney, ”Olay bizi hasta etti. Kafamız kalmadı. İnsan böyle nasıl yaşar. Daha anamızı babamızı gömmedik” dedi.

Ramadan Güney’in kızı Zerrin Güney de evlatları ve torunları olarak çok acı çektiklerini ifade ederek, Holliday’in, babasının mallarını almakla kalmadığını, anne ve babalarını da ellerinden aldığını söyleyerek ağladı.

Zerrin Güney, anne ve babalarının her zaman Kıbrıs’ta gömülmek istediğini belirterek, dava sonuçlanınca, anne ve babalarını KKTC’ye getireceklerini söyledi.

Günay ailesi, Kıbrıslı Türklerden, internetten ”Brookwood cemetery” yazarak, arama vermelerini ve ”mezarlığına sahip çık” kapmayasına destek vermelerini, ayrıca 2 Temmuz’daki duruşmada mahkeme binası önünde gösteri yapmalarını ve böylece ”yalnız olmadıklarını” göstermelerini istedi.

Erkin Güney, konuya ilgili daha önce AA’ya yaptığı açıklamada, yürütülen yasal süreçte yargıcın, mezarlığın, babasının eski kız arkadaşı Diane Holliday’e verilmesine karar verdiğini belirterek, ”Yargıç, bizim burada yönetici olarak görevlerimizden istifa etmemize, 15 personelin işten çıkarılmasına ve bu mülkü Diane Holliday’e vermemize hükmetti” demişti.

Londra’nın güney batısında ve 200 hektar büyüklüğündeki Brookwood mezarlığında, çok sayıda Türk ve KKTC vatandaşının mezarı ve Türk Hava Şehitliği bulunuyor. (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.