kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3901
EURO
34,7274
STERLIN
40,6895
BITCOIN
$63.648
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Evsizlik artıyor

Evsizlik artıyor
08.03.2012
0
A+
A-

evsizlikİngiltere’de evsizliğin geçtiğimiz yıl yüzde 23 oranında arttığının açıklanması üzerine kendisinin de 5 yaşında evsiz kaldığını anlatan Kraliçe’den ödüllü John Bird MBE ,66, ‘Londra’da evsizlere yönelik 501 sivil toplum örgütü var fakat sorun gittikçe büyüyor. Evsizlerin alkol, sigara alışkanlıkları değiştirilerek, onlara iş verilmeli’ dedi.

Evsizlere yönelik çalışmalar yapan Crisis sivil toplum örgütünün Hackney’de geçtiğimiz yıl evsiz kişi sayısının iki katına çıktığını duyurmasına ilişkin konuşan evsizlerin sattığı dergi Big Issue’nin Kurucusu Bird, ‘Londra’da ne yazıkki, fakirliğe teslim ediliyorsunuz. Seçimlerin ardından son 18 aydır evsizlik arttı. Hükümet yeterince bütçe ayırmıyor’ ifadesinde bulundu.

Alkolik bir anne-babanın 10 çocuğundan biri olarak İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminde batı Londra’da dünyaya gelen John Bird, evsiz kalıp çetelere katılarak, zenginlerin arabasını çaldığını, çeşitli suçlara katıldığını, 10 yaşından 20 yaşına hayatının büyük bölümünü hapishanelerde geçirdiğini söyledi.

MEZAR TAŞIMDA YAZSIN

Bird, pek çok ödül alan dergi Big Issue’yi, Body Shop’un kurucusunun eşi Gordon Roddick ile başlattıklarını, bunun hayatında en büyük başarısı olarak görüldüğünü söyledi. Fakat kendisinin en büyük başarı olarak 18 yaşında hapisten çıktıktan sonra babasının karşısına dikilerek, annesini dövmekten kurtardığını, evde dayağa son verdiğini aktaran Bird, hayatında hiçbir dönemde bir kadına el kaldırmadığını, mezar taşında ‘kadın dövmedi’ yazılmasını istediğini paylaştı.

Holloway Road üzerinde faaliyet gösteren Dialogue Society’de gençlere yönelik düzenlenen Başarı Haftası kapsamında düzenlenen seminerler serisinin üçüncü haftasına konuk olan Bird, İngiltere genelinde evsizlere yaptığı yardımları ve başkasının hayatında olumlu değişime yol açmanın önemini katılımcı gençlere aktardı.

IRKÇILIK ZEHİRİ

Bird, İrlandalı bir ailesi olduğunu, babaannesinin ırkçı tutumları nedeniyle erken yaşlarda ‘kafasından aşağı ırkçılık zehiri döküldüğünü’ ancak 30 yaşında Marksizmi keşfetmesi ile kendi ırkçı tutumlarından vazgeçerek, herkesi eşit görmeye başladığını, bunun hayatta kendisi için en iyi ‘başarı tanımı’ olduğunu söyledi. Marksizmi bir ‘din’ olarak tanımlayan Bird, Marksizmin kendisine yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım eli uzatarak, hayatına anlam katmayı öğrettiğini aktardı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYIYDI

2008 yılında Muhazakar Parti Lideri David Cameron’un, şimdiki Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’u istemediği gerekçesiyle, kendisine belediye başkanlığı seçiminde yarışmayı teklif ettiğini açıklayan John Bird, partiye katılmak istemediğini

bir süre bağımsız aday olarak kaldığını, ardından partinin katılma konusunda diretmesi üzerine başkanlık yarışından geri çekildiğini söyledi.

Big Issue 20 yıldır İngiltere genelinde ve bazı yabancı ülkelerde yayınlanıyor. Evsizlere iş imkanı veren dergiyi satan kişiler, sayı başına 1.25 sterlin kazanıyor.

Dialogue Society Medya ve İletişim Direktörü Havva Murat, ‘Başarı Haftası’ kapsamında önümüzdeki haftalarda İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in Avukat eşi Cherie Blair ve İngiltere genelinde insan hakları çalışmaları yapan Liberty kurumunun Direktörü Shami Chakrabarti’yi konuşmacı olarak ağırlayacaklarını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.