kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
STERLIN
40,6076
BITCOIN
$64.022
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Croydon Alevi Kültür Merkezi’nde açılış töreni

Croydon Alevi Kültür Merkezi’nde açılış töreni
01.03.2012
0
A+
A-

cemevi3Son bir yıldır Croydon civarında örgütlenen Aleviler, inşa çalışmalarının ardından  merkezlerinin açılışını Pazartesi akşamı gerçekleştirdi.

282-284 Brigstock Road Croydon adresinde hizmet verecek olan Alevi Kültür Merkezi’nin açılışı, Başkan Mahmut Aydoğan ve Dalston’daki Cemevi’nin Başkanı İsrafil Erbil tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Kasım sonunda bu adrese taşındıklarını belirten Aydoğan, dekorasyon çalışmaları ve Vakıflar Komisyonu’na (Charity Commission) kayıtlarının ardından resmen açılış yaptıklarını belirtti.

10 yıllığına merkezi kiraladıklarını belirten Aydoğan, açılış konuşmasında ulusal ve uluslararası arenada inançlar arasında kutuplaşma yaşandığına, Aleviliğin insanlığın ihtiyaç duyduğu höşgörüyü aşıladığını belirtti. Croydon Belediyesi Konut, Yetişkin Servisleri ve Sağlık biriminin Direktörü olarak görev yapan Mahmut Aydoğan, Alevi Kültür Merkezi olarak açılan mekanın geçmişte belediye tarafından kütüphane olarak kullanıldığına değindi.

5.000 ALEVİ

Haftanın 7 günü sabah saat 10 ile akşam 8 arasında açık kalacak olan merkezde  Alevi toplumunun kendi değerlerini hatırlaması amaçlanacak. Başkan Aydoğan bölgede yaşayan halk ile ilgili şunlara dikkat çekti:

‘Croydon civarında 5.000 Alevi yaşıyor. Toplamda ise 10.000 Türkiyeli nüfus var.  Örgütlenme ihtiyacı arttı. Croydon’da yoğun Asyalı nüfus var bu nedenle merkezde Afganistan, Pakistan kökenli sunni üyelerimiz de var. Sufizm hakkında gelip bilgi alıyorlar. Rituellere baktıklarında ortaklıklar buluyorlar. Toplamda 30 yabancı üyemiz var. Toplam üye sayısımız ise 500 civarında. Kuzey Londra’daki Cemevi’nden sonra İngiltere’deki en büyük ikinci Cemeviyiz. Aramızda diğer Cemevleri ile kutuplaşma yok, kardeş kuruluş olarak görüyoruz.’

Açılışı gerçekleştiren İsrafil Erbil, Alevilerin devletsiz bir toplum olarak bu kültür merkezlerine çok ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek, geçtiğimiz Pazar günü Bournemoth’da cem töreni gerçekleştirdiklerini bunun orada son 20 yıldır yapılan ilk tören olduğunu belirtti. Erbil önümüzdeki günlerde Glasgow’da da bir cem töreni yapacaklarını da duyurdu.

BELEDİYEDEN FON

Croydon Council 5000 sterlinlik toplumsal fon ile bölgedeki Alevi Kültür Merkezi’nin çalışmalarını destekledi. Açılışa Croydon Belediyesi’nden Landlord Services Direktörü David Sutherland ve Housing Legal Manager Jenny Fraser de katıldı.

Croydon Alevi Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz yıl şubat ayı sonunda kurucu meclis oluşturulmuştu. Belediyeden geçici ofis temin eden kurucu üyeler, ilk kongrelerini Mayıs ayında gerçekleştirmişlerdi. Merkezde dini günlerin anma törenlerinin yanısıra matematik, Türkçe, İngilizce, saz, Uzakdoğu sporları, yoga, alternatif tıp ve folklor dersleri verilecek.

Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Aydoğan, Hasan Bakan, Nurten Öztürk, Işıl Varlı Taşkın, Hüseyin Dinç, Mehmet Bezginsoy, Binali Karadağ, Yıldırım Öget, Yusuf Koçak’dan oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.