kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Zenginlerin tükettiği çay: ‘Beyaz Çay’

İngiltere’de çok yaygın olarak satılan mucize beyaz çayın hem yaprak halini hemde poşet olarak organik yiyecek satan marketlerde ve büyük süpermarketlerde bulmak mümkün.

Zenginlerin tükettiği çay: ‘Beyaz Çay’
05.04.2015
0
A+
A-
Dünyanın en pahalı çaylarından biri olarak gösterilen beyaz çay, Endonezya’da daha önce sömürgeciler ve zenginlerin içmesinden dolayı ‘beyazların çayı’ olarak biliniyor.

beyazcay1

İngiltere’de çok yaygın olarak satılan çayın hem yaprak halini hemde poşet olarak organik yiyecek satan marketlerde ve büyük süpermarketlerde bulmak mümkün.

SÖMÜRGECİLER VE ZENGİNLER TÜKETMİŞ

Hollanda sömürgesi altında 350 yıl kalan Endonezya’da, beyaz çayı hep sömürgeciler ya da çok zenginler tüketmiş. Bu nedenden dolayı Endonezya’da beyaz çaya ‘beyazların çayı’ deniyor.
Dünya’da ‘İmparator çayı’ olarak da adlandırılan beyaz çay, ilk kez yedinci yüzyılda Çin imparatorları tarafından tüketiliyordu. Sadece saray halkının bildiği çayı, az sayıda üretici dışında halk bilmiyordu.
Öte yandan beyaz çay, çayın açmamış tepe tomurcuklarının kuru havada fermantasyona tabi tutulmadan doğal yollardan kurutulması sonucu elde ediliyor.

BEYAZ ÇAY KANSERİ ÖNLÜYOR

Antioksidan oranı yüksek olan beyaz çay, kansere iyi geliyor. Ayrıca, yaşlanmayı yavaşlatma, vücudu gençleştirme, cilt güzelliği, zayıflatma, yağ birikimlerini eritme gibi özelliklere sahip.

beyazcay
Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre beyaz çayda bulunan kateşinler, kanserli hücre oluşumunu önleyerek bu tümörlerin büyümesini yavaşlatabiliyor. Yine aynı raporda yer alan bilgilere göre düzenli beyaz çay içmek karaciğer, cilt, göğüs, kolon, prostat, akciğer, yemek borusu, pankreas, mide ve yumurtalıkta kanser oluşma riskini azaltabiliyor. Amerikan Kanser Derneği ise beyaz çayı, meme kanseri atlatmış kişilere kanserin nüksetmesini önlemek için tavsiye ediyor.

Başkent Cakarta’da bulunan lüks gıda mağazası Seremi Botan’de satıcılık yapan Imba, beyaz çay üretiminin zor olmasından dolayı çok pahalı olduğunu söyledi. Imba’ya göre beyaz çayın tadını birçok satıcı dahi bilmiyor. Imba ayrıca, beyaz çay alacakları da uyarıyor: “Beyaz çayı alırken dikkat edin. Tozsuz ve karışımsız olmalı. Yapraklar, ince ve gümüşümsü yeşil renkte olmalı.”

İngiltere’de organik yiyecek-içecek satan süpermarketlerden poşet olanların paketini £4’ten başlayan fiyatlarla yaprak olanların paketini £8’a almak mümkün.

Yorumlar

  1. Havin aslan says:

    slm bu caylari nasil alabiliriz ve fiyatlari nekadardir