kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
STERLIN
41,0725
BITCOIN
$70.766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İşçi Partisinden Türkçe sınav vaadi

Gölge eğitim bakanı Türkçe sınavların kaldırılmasıyla ilgili olarak bu sınavların kaldırılmayacağı yönünde söz verdi.

İşçi Partisinden Türkçe sınav vaadi
Gölge eğitim bakanı Türkçe sınavların kaldırılmasıyla ilgili olarak bu sınavların kaldırılmayacağı yönünde söz verdi.
Tristram Hunt

Gölge Eğitim Bakanı Tristram Hunt

Save our exams TRİşçi Partisi Türkçe GCSE ve A Level sınavlarının seçimi kazandıkları takdirde kaldırılmayacağı sözünü verdi.

Bu söz Gölge Eğitim Bakanı Tristram Hunt tarafından,  sınav düzenleyen kurum OCR’ın 2017 itibarıyla Türkçe GCSE ve A level’in kaldırılması haberinden sonra geldi.

Sınavları düzenleyen kurum OCR’ın yeterince katılım olmaması sebebi ve o alanda öğretmen bulamadığı gerekçesiyle sınavı kaldıracağını duyurmuştu. Ancak Türkçe öğretmenleri konuyla ilgili olarak bu açıklamayı yeterli bulmadıklarını belirttiler.

Diğer etnik diller Bengalce, Guajarati ve Polonya dilleri de sınav merkezi tarafından durdurulan diller arasında.

“TÜRKÇE EKONOMİ İÇİN GEREKLİ”

Çarşamba günü Londra Gazete’ye konuşan Hunt, önemli bir dilin kaldırılması ‘basiretsizlik’tir. Hunt tepkili sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhafazarlar bu konuyla ilgili birşey yapmayacak. Herhangi bir harekette bulunmayacak. Ancak biz yapacağız. İşçi partisi bu önemli dildeki A level’i kurtaracak”.


Kampanyaya destek vermek için tıklayın


Konuyu takip eden gözlemciler eğitim reformlarına göre  sınav merkezine GCSE ve A level konularını yenilemeyi öngörüyordu. Sınavların giderlerinden dolayı kaldırılmasını değil

Konuyla ilgili olarak konuşan gölge eğitim bakanı Hunt sözlerini şöyle sürdürdü: “Yanlış yapmaya gerek yok. Bu saçmalığa hükümet sebep oldu. Türkçe, Polonya dili, Bengalce, Hint dili, Modern İbranice, Portekizce dilleri gibi çok önemli dillerin okullardan çıkması büyük bir risktir.

Turkish A Level’i daha az öğrenci almak isteyebilir ancak biz girişimci başkentimizi ve ekonomimizdeki önemli güçlerden birini korumak zorundayız”

Kültür ve Eğitim konsorsiyumunda Türkçe dilini temsil eden öğretmen Ali Uysal “İngiltere’de oldukça yüksek sayıda Türkçe sınav yapabilecek kişi var. Eminim bu öğretmenler OCR’ın destek için çağrısını memnuniyetle kabul edeceklerdir.

MUHAFAZAKAR DE BOIS: “İŞÇİ PARTİSİ YABANCI DİLLERİ KALDIRMIŞTI”

İşçi Partisinin açıklamasının ardından Muhafazakar Parti milletvekili adayı Nick de Bois eşliğinde bu ay sonunda OCR ile Türkçe öğretmenlerini buluşma kararı alındı.

Nick De Bois parlamentodaki son konuşmasında Türkçe sınavların kaldırılmasının doğru olmadığını gündeme getirmiş ve Türkçe sınavların kaldırılmaması için büyük destek vermişti.

Nick de Bois “Bu kampanyanın bütün partilerden destek görmesini olumlu karşılıyorum. Ancak şunu unutmayın İşçi partisi döneminde GCSE’de yabancı dil alma zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu yüzden şu an bu problem karşımıza çıkıyor aslında. Sınav merkezi ile toplanıp kararlarını değiştirmelerini dört gözle bekliyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.