kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3783
EURO
34,7262
STERLIN
40,6075
BITCOIN
$61.233
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Sağlık çalışanları tıp bayramını elçilikte kutladı

İngiliz Türk Sağlık Profesyönelleri Derneği (ATHPA) 14 Mart Tıp Bayramı’nı Büyükelçilik konutunda kutladı.

Sağlık çalışanları tıp bayramını elçilikte kutladı
24.03.2015
0
A+
A-

İngiliz Türk Sağlık Profesyönelleri Derneği (ATHPA) 14 Mart Tıp Bayramı’nı Büyükelçilik konutunda kutladı. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamaya Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, TBCCI Başkanı Emma Edhem, İsveç SNPAC Kurucusu Dr. Serdar Dalkılıç ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

DSC_0051

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç tıp bayramının tarihçesine değinerek “Tıp Bayramı ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor.” dedi.

DSC_0019

ATHPA Kurucu Eski Başkanı Dr. Müge Herrewegh Trak (solda) ve ATHPA Başkanı Dr. Yenal Dündar

Büyükelçi yaptığı konuşmada Tıp Bayramı’nın özellikle Büyükelçilik konutunda gerçekleştirmek istemelerinin sebebini ise “ATHPA yetkilileri beni davet ettiklerinde, ben de kendilerine bir teklifte bulundum. Büyüeklçilik konutumuz Osmanlı’dan bu yana aynı amaçla kullanılmaktadır. Tıp Bayramı’nın evveliyatı da Osmanlı zamanına dayanmaktadır. Bu anlamlı günün  Büyükelçilik konutunda gerçekleştirilmesinin ise daha anlamlı olacağını düşünerek, teklifi kendilerine ben götürdüm” diye konuştu.

DSC_0012

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç

DİPLOMA DENKLİĞİ PROBLEMLERİ

Liverpool Hastanesi’nde sağlık araştırmaları bölümünde görev yapan ve ATHPA’nın Başkanı Dr. Yenal Dündar da yaptığı konuşmada Türkiye’den İngiltere’ye gelecek olan doktorların diploma denkliğiyle ilgili sorunlara değindi. Dündar “Diploma denklikleri konusunda AB yasalarından kaynaklanan bazı problemler var. ATHPA olarak Türkiye’den buraya gelmeyi düşünen meslektaşlarımıza yol gösteriyoruz. Aynı şekilde İngiltere’de eğitim alıp Türkiye’de denklik sorunu yaşayanlar için de Sağlık Bakanlığı’yla ortak bir takım çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

ATHPA’nın Kurucu Eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Müge Dr. Müge Herrewegh Trak ise İngiliz Türk Sağlık Profesyönelleri Derneği’nin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetleri bir slayt gösterisi halinde konuklara sundu.

DSC_0007

TOPLUMUMUZ 10 YIL ERKEN YAŞLANIYOR

Yönetim Kurulu Üyelerinden Dr. Cemal Kavasoğulları, yakın zamanda yapılan araştırma verilerini aktarırken, İngiltere’deki Türk tolumunun sosyo ekonomik durumunun zayıf olması ve yerleşik düzene adapte olmakta yaşadığı sorunlardan dolayı, diğer toplumlara göre 10 yıl daha erken bakıma muhtaç hale geldiğini dile getirdi. Kavasoğulları “Son veriler toplumumuzun sigara kullanımı, obezite,  kalp hastalıkları, madde bağımlılığı ve dil sorunundan kaynaklı sağlık servislerine ulaşım konularında malesef yerli halktan çok daha aşağı seviyelerde olduğunu gösteriyor” dedi.

DSC_0003

Büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen resepsiyonun sonunda ATHPA yöneticileri, Büyüeklçi Abdurrahman Bilgiç’i derneğin 120. üyesi olması sebebiyle kendilerine bir üyelik sertifikası takdim ettiler.

DSC_0042

DSC_0037

TBCCI Başkanı Emma Edhem de bir konuşma yaptı

DSC_0039

ATHPA Üyesi Dr. Cemal Kavasoğulları

DSC_0047 DSC_0053 DSC_0051

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.