kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4348
EURO
34,8128
STERLIN
40,8433
BITCOIN
$62.856
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

ATMB’nin yönetim kurulu üyeleri bayram yemeğinde buluştu

ATMB’nin yönetim kurulu üyeleri bayram yemeğinde buluştu
15.04.2024
0
A+
A-

Londra’da Türk İş Dünyası Güç Birliği Konuşuldu.ATMB’nin Bayram Yemeğinde konuşan Londra Büyükelçisi Ertaş, Türk markalarının güçlü temsilinin, ekonomik fayda yanında, Türkiye’nin inovasyon ve girişimcilik kapasitesini sergilediğine işaret etti.

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB)  , Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve Ticaret Başmüşaviri Devlet Selim Paslı’nın katılımıyla düzenlenen Ramazan Bayramı yemeği, Türk iş insanlarının Birleşik Krallık’taki etkisi ve ticaret hacmini tartıştığı bir platform oldu.

Londra’nın Wimbledon bölgesindeki Efes Premium Restoran’da gerçekleşen etkinliğe, İşıl Reçber ve eşi, Türkiye’nin eski milli kalecisi Rüştü Reçber ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Osman Koray Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada Türk iş dünyasının İngiltere ve genel olarak Avrupa ekonomisindeki rolüne ve geleceğe yönelik beklentilere dair önemli noktalara değindi.

TİCARİ BAŞARI, İŞ VE REFAHI ARTIŞINA KATKI SAĞLAYACAK

Konuşmasında özellikle Türk iş insanlarının başarılarına ve bunların Türkiye’nin küresel imajına olan katkılarına işaret eden Ertaş, “Değerli iş insanlarımız ve dostlarım, bugün burada, sizlerle bir arada olmanın kıvancını yaşıyoruz. Avrupalı Türk Markalar Birliği’nin bu organizasyonu, sadece bir bayram kutlaması değil, aynı zamanda ülkemizin dışa açılan kapılarının ne denli güçlü olduğunu gösteren bir vitrin. İngiltere ve Avrupa’da Türk markalarının güçlü bir şekilde temsil edilmesi, bize sadece ekonomik fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin inovasyon ve girişimcilik kapasitesini de sergiliyor” ifadelerine yer verdi.

Büyükelçi Ertaş, Türk iş dünyasının Brexit sonrası İngiltere ile olan ilişkilerdeki rolüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bilindiği üzere, Brexit sonrası dönemde hem Avrupa hem de Birleşik Krallık için yeni ticaret yolları ve stratejiler geliştirilmesi kaçınılmaz oldu. Biz, Türk iş dünyası olarak, bu yeni dönemde İngiltere ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmek, serbest ticaret anlaşmaları ve diğer ticari faaliyetler aracılığıyla yeni işbirlikleri oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar, her iki tarafın da refahını artıracak ve uzun vadede sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayacak.”

Büyükelçi ayrıca, Türk iş insanlarının İngiltere’deki başarılarının, hem Türkiye’nin hem de ev sahibi ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek, bu başarının, ticaretin yanısıra kültürel alışverişi ve karşılıklı anlayışı da güçlendirdiğini vurguladı.

TÜRK GİRİŞİMCİLERİN, BİRLEŞİK KRALLIK EKONOMİSİNE KATKISI

Avrupalı Türk Markalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Keleş de Birlik olarak, kıta Avrupası ve Birleşik Krallık’taki Türk iş insanlarının yatırımlarını yakından takip ettiklerini kaydetti.

Keleş, ATMB çevresinde yerini alan Türk girişimcilerin Birleşik Krallık ekonomisine, büyük katkı sağladığını belirterek, “İş insanlarımızın son yıllarda Birleşik Krallık’a yaptığı yatırımlarla önemli bir rol oynuyor. Brexit sonrasında yaşanan siyasi ve ekonomik dönüşümler içinde aktif bir şekilde yer alarak, üyelerimizin haklarını ve çıkarlarını koruma görevini üstleniyoruz” şeklinde konuştu.

Vehbi Keleş, yakın gelecekte başlayacak olan yeni Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde de Birliğin önemli bir rol oynamaya hazırlandığınının altını çizdi.

Yönetim kurulu üyeleri Zeyhep Turudi, Ali Keskinbıçak ve Ahmet Ferruh Öncü’nün,ülke dışında olmaları sebebiyle katılamadığı Bayram Yemeği etkinliğinde, Levent Acı, Işıl Reçber, Murat Yurtseven, Recep Ercan, Hüseyin Hüseyin, Rashad Guliyev, Ramazan Güncegörü,Tuncel Nalbantoğlu, Mehmet Sadik Ekiz, Ferhat Akkaya ve Mustafa Köker hazır bulundu.

Etkinlik, Türk iş dünyasının İngiltere’deki temsilcileri için bayram kutlamasının yanısıra iş ve sosyal ilişkilerini güçlendirme fırsatı sundu. Katılımcılar, hem bayram sevincini birlikte yaşama hem de gelecekteki işbirlikleri için temeller atma imkanı buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.