kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4348
EURO
34,8128
STERLIN
40,8433
BITCOIN
$62.856
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Londra’da iş dünyasıyla buluştu

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Londra’da iş dünyasıyla buluştu
15.04.2024
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Loondra’da düzenlenen bayram programında Kıbrıs Türkleri ile bir araya geldi.

Başbakan Üstel, Alton & Co, Londra Gazete ve Euromed Maritime’ın yöneticileri Altan Kemal, Yılmaz Özyiğit ile Hasan Gazi tarafından cum akşamı organize edilen özel programda KKTC’deki gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptı.

Başbakan Üstel’in konuşması öncesi KKTC Londra Temsilciliği Müsteşarı Tahir Tahir söz alarak Birleşik Krallık’taki vatandaşların bayramını kutlad7ı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş da yaptığı konuşmada, İnglitere Türk toplumunun ilklerinin Kıbrıs Türkleri olduğu hatırlattı.

“Bu ülkede bayrağı ilk siz kaldırdınız” diyen Ertaş şöyle konuştu:

“İngiltere’de yarım milyondan fazla bir Türk toplumumuz mevcut ve her geçen gün büyüyor.

Ambargolar ve izolüasyonlara rağmen ne mutlu, dilimizi, kültürümüzü muhafaza ettiniz.

İnşallah birliğimiz beraberliğimiz olduğu sürece sorunları hep beraber aşacağız. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

SORUNLARI BİRLİKTE AŞIYORUZ

KKTC Başbakanı Ünal Üstel programda yaptığı konuşmaya, İngiltere’deki Türk toplumunun Ramazan Bayramını kutlayarak başladı.

Kıbrıs Türk’lerinin, 1950’lerden başlayan ve 1974 mutlu barış harekatı ile özgürlüğe kavuşan uzun, meşakkatli bir süreçten geçtiğini hatırlatan Üstel, “O günlerden bugugüne, dayanışma ve uzlaşı içerisinde, Anavatan Türkiye’mizin büyük desteği ile geldik. Ülkemizi daha iyi bir yere getirmek için canla başla çalışıyoruz. Her ne kadar bize izolasyon ve ambargolar uygulasalar da, biz bu ambargoları anavatınımız Türkiye’mizin ilişkileriyle aşıyoruz” dedi.

LONDRA’DAKİ VATANDAŞLARIN SORUNLARINA İLGİ

Başbakan Üstel, KKTC hükümetleri olarak iç ve dış engeller nedeniyle İngiltere’de yaşayan vatandaşlarla gerektiği kadar ilgilenilemediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama KKTC’yi ayakta tutmak ve daha da sağlamlaştırmak için hep beraber çabalarımızı sürdüreceğiz.

Biz, her zaman sizlerle birlikte olmayı arzu ediyoruz. Sizlerin sorunları, bizim sorunlarımız. Çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl daha bir araya getirebiliriz, devlet olarak biz neler yapabiliriz? Bunları konuşmak ve sizlerden duymak istedik.

Aynı zamanda burada başarılı olan iş insanlarımıza nasıl KKTC’de yatırım yaptırabiliriz? Sizlerden duymak için buradayız.

KKTC zor dönemler geçti ama hiç bir zaman pes etmedik. Uzun yıllardır yapılmayan projeleri, ülkemizin hangi alt yapı eksiği varsa birer birer üzerine giderek yapacağımızı tahahüt ediyoruz ve bir çok projeyi de gerçekleştiriyoruz.

Londra’da yaşayan iş insanlarımıza nasıl katkıda bulunabiliriz? Bu ülkedeki çocuklarımızın, gençlerimizin kendi kültürlerinden kopmamamalı için neler yapabileceğimiz konularında çalışıyoruz.

Aldığımız en büyük şikayetlerden biri olan, Londra Elçiliğimizin merkez Londra olması nedeniyle ulaşım güçlüğü. Bu sorunu aşmak için haftada bir de olsa, Güney londra ve Kuzey Londra’da bir irtibat bürosu açabiliriz. Çözülebilecekleri bu bürolarla çözeceğiz.

Kimlik ve pasaport sorunu çözmüş olacağız. En geç 15 gün içerisinde bu sorunu da gerçekleştireceğiz.”

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, daha sonra Büyükelçi Osman Koray Ertaş ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatarı temsilen Müzakere Heyeti Üyesi ve Dışbasın Sorumlusu Kerem Haser’in de yer aldığı bir grup iş insanıyla akşam yemeği yedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.