kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3828
EURO
34,5746
STERLIN
40,4597
BITCOIN
$59.943
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

London Movie Festivali: Sinemaseverleri buluşturan etkinlik 26 Nisan’da başlıyor

08.04.2024
0
A+
A-

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (İAKM-Cemevi), 26 Nisan’da başlayacak olan ‘London Movie Festivali’ sinema tutkunlarını bir araya getiriyor. 28 Nisan’a kadar devam edecek festival, kısa film yarışmasıyla birlikte altı film ve dört panel etkinliğini içeriyor. Festival, 26 Nisan Cuma günü saat 14.30’da açılış konuşmasıyla başlayacak ve kısa film gösterimleri ile ödül töreni ile devam edecek.

Film-Yon (İstanbul) katkıları ve kung fu tbx desteğiyle gerçekleşecek olan festival, sinema oyuncusu ve dövüş koreografi uzmanı Ali la Pax tarafından organize ediliyor. Festivalin ilk gününde, Metin Dağ’ın yönettiği ‘Kaf Kaf’ adlı film gösterilecek. Film, 1966 yılının 19 Ağustos sabahında yaşanan depremin yıkıcı etkilerini anlatıyor. Ardından, yönetmen İlham Bakır’ın ‘Kürt Sineması ve Temsili’ başlıklı paneli gerçekleşecek ve Aydın Orak’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Yaşar Kemal Efsanesi’ adlı belgesel film gösterimi yapılacak.

İkinci gün akademisyen ve müzisyen Nazım Çınar’ın ‘Sinemada Müziğin Etkisi’ paneliyle başlayacak olan festival, Tayfur Aydın’ın yönettiği ‘Siyah Karga’ adlı filmle devam edecek. Filmde, Fransa’da yaşayan İranlı bir oyuncunun hikayesi anlatılıyor. Ardından Reis Çelik’in ‘Politik Sinema’ başlıklı paneli gerçekleştirilecek ve günün son filmi olan Atalay Taşdiken’in yönettiği ‘Ah Yalan Dünya’ gösterilecek. Bu belgeselde, Neşet Ertaş’ın hayatı ve mücadelesi anlatılıyor.

Festivalin son günü 28 Nisan Pazar’da ise akademisyen Rıza Oylum’un ‘Sinemada Alevilik ve Temsilleri’ başlıklı paneliyle başlayacak. Ardından Reis Çelik’in yönettiği ‘Lal Gece’ adlı film gösterilecek. Festivalin son filmi ise Biket İlhan’ın yönettiği ‘Mavi Gözlü Dev’ olacak ve ünlü şair Nazım Hikmet’in hayatını aktaracak. Festival ile ilgili yapılan açıklamada, ‘Her film ve panelin ardından seyircilerle birlikte bir söyleşi gerçekleştirilecektir’ denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.