kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kıbrıslı Türk boksör Fatma Ahmet, “Cancer Research UK” bağış toplamak için Londra’da ringe çıktı

Kıbrıslı Türk boksör Fatma Ahmet,  “Cancer Research UK” bağış toplamak için Londra’da ringe çıktı
26.03.2024
0
A+
A-

Kıbrıslı Türk boksör Fatma Ahmet, “Cancer Research UK” yararına bağış toplamak için ringe çıktı.

Bedfordshire Üniversitesi Luton Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan başarılı Kıbrıslı Türk boksör Fatma Ahmet, “Ultra White Collar Boxing” kategorisinde, Londra’da bulunan Troxy Arena’da “Cancer Research UK” yararına bağış toplamak için boks müsabakasına çıktı. Mardy Maya olarak bilinen rakibi Maya Hollick’e karşı karşılaşmayı nakavtla kazanan Kıbrıslı Türk Boksör Fatma Ahmet’e bu maç için sekiz hafta boyunca koçluk yapıp yardımcı olan Uğurcan Kaya da antrenörlüğünü üstlendi.

Kıbrıslı Türk boksör Fatma Ahmet, KIBRIS’a özel açıklamalarda bulunarak, ringlerde “Big Fatz” lakabıyla dövüştüğünü ve 1992 doğumlu olduğunu olduğunu belirtti. Ahmet, aslen Gazimağusalı bir Kıbrıs Türkü olup İngiliz vatandaşı olduğunu ifade ederek, uzun süredir boks sporuyla ilgilendiğini ancak sadece bu yıl profesyonel olarak bu sporu yapmaya karar verdiğini söyledi.

Amaçları kanserle ilgili farkındalık yaratmak

Kıbrıslı Türk Boksör Ahmet, bir hayır kurumunun düzenlediği etkinlikte yer alarak kanserle ilgili farkındalık yaratmayı ve “Cancer Research UK” için bağış toplamayı amaçladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu spor müsabakasında yer almamın teme amacı bir hayır kurumunun boks etkinliğinde yer alarak kanserle ilgili farkındalık yaratmak ve Cancer Research UK için para toplamaktı. Özellikle abime kanser teşhisi konduğunu öğrendikten sonra bu konuya ilişkin duyarlılığım arttı. Ben de insanların kanserle savaşlarını kazanmaları konusunda onları teşvik etmek istedim. Bu maça çıkmak ve kazanmak benim için adeta kardeşimin kanserle vereceği mücadeleyi kazanması anlamına geliyordu.

Kardeşime konulan kanser teşhisi beni özel olarak hazırladı

Kıbrıslı Türk Boksör Ahmet, maça özel olarak hazırlanarak ruhsal sağlığını düzenlediğini, disiplinini arttırdığını ve motivasyonunu yükselttiğini belirterek, “Bu boks organizasyonuna kardeşime konulan korkunç teşhisten sonra özel olarak hazırlandım. Ruhsal sağlığımı düzenlemek, endişelerimden uzaklaşmam için bu etkinlik bir vesile oldu. Böylece öz disiplinim arttı, kilo verdim ve kendimde maça çıkacak motivasyonu buldum. Beni bu maça hazırlayan başta antrenörüm Uğurcan Kaya olmak üzere diğer antrenörlerim Bill Judd ve Henry’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kıbrıslı Türk Boksör Ahmet, boks organizasyonuna katılımını destekleyen ana sponsorları “Home Decor”, “House of Signs”, “Main Door Security” ve “Real Ryders”a teşekkür etti. Ayrıca, maçı izlemeye gelen ailesi ve arkadaşlarına da içtenlikle teşekkür ettiğini belirten Ahmet, bu desteklerin önemli olduğunu vurgulayarak, karşılaşmada aldığı destekle ringde daha güçlü hissettiğini ifade etti.

“Boksörlerin hedeflerine ulaşması beni motive ediyor”

Fatma Ahmet’in antrenörü Uğurcan Kaya, yaşanan bu başarı hikayesini ve kendisini şu şekilde özetledi:

“25 yaşındayım ve Londra’da doğup büyüdüm. Aslen Sivaslıyım ve ortaokulda beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Boksla 18 yaşından beri ilgileniyorum ve son üç yıldır Londra’daki KO Combat Academy’de koçluk yapıyorum. Aynı zamanda Arches Boks Kulübü’nde amatör boks antrenörlüğü yapıyorum. Boksu seviyorum ve boksörlerin hedeflerine ulaşmalarına ve başarıya ulaşmalarına yardımcı olmak beni motive ediyor.”

Fatma’ya antrenörlük yapmanın keyif verici olduğunu belirten Kaya, onun için sekiz haftalık bir eğitim kampı düzenlediklerini ve bu süreçte ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını vurguladı. Ahmet’in, çok çalışarak kazanmayı ne kadar istediğini gösterdiğini ve etkinlik öncesinde hayır kurumu adına tüm biletleri sattığını aktaran Kaya, “Bu profesyonel bir boks maçı değildi, bu yüzden ‘white collar boks’ yapan herkese, amacın bağış toplamak ve kanser araştırmaları için farkındalık yaratmak olduğunu hatırlatıyoruz” dedi.

“Fatma, dövüşü mükemmel bir şekilde kazandı!”

Ahmet’in ringdeki performansını övgüler yağdıran Kaya, dövüşü mükemmel bir şekilde kazandığını ve her rauntta çok iyi performans gösterdiğini, teknik yeteneğini sergilediğini ve güçlü bir kalbi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: “Fatma, ringde rakibine karşı gerçekten iyi iş çıkardı. 

Dövüşü mükemmel bir şekilde kazandı, Her rauntta çok daha fazla çalıştı, teknik yeteneğini gösterdi, ama daha önemlisi güçlü bir kalbi vardı. Antrenör olarak galibiyeti birlikte aldık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.