kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.922
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Sevcan Bikim, hapishane hizmeti ve Ramazan’ın onun için neden önemli olduğu anlattı

Sevcan Bikim, hapishane hizmeti ve Ramazan’ın onun için neden önemli olduğu anlattı
25.03.2024
0
A+
A-

37 yaşındaki Sevcan Bikim MBE, dokuz yıldır hapishane hizmetinde çalışmakta ve bu ay Ramazan’ı gözlemleyecek.

Müslüman hapishane personeli, işteyken oruç gibi kutsal ayın geleneklerini gözlemleyebilirler, bu da şafaktan gün batımına kadar oruç tutmayı içerir. Diğer Ramazan gözlemleri arasında suhoor, Ramazan sırasında güneş doğmadan önce Müslümanlar tarafından yenilen sabah yemeği; iftar, Müslümanların orucu açmak için gün batımında yedikleri yemek; ve Salah, kutsal ay boyunca beş günlük namaz kılma bulunur.

HMPPS, daha önce hiç olmadığı kadar çeşitli azınlık dini geçmişlerden personel sayısına sahip olsa da, Sevcan’ın daha fazla şey yapılabileceğine inanıyor. Sevcan şu anda Bedfordshire, Cambridgeshire ve Norfolk’ta bulunan beş hapishaneyi kapsayan çeşitlilik ve dahil edilme, bakım deneyimi, sağlık ve sosyal hizmetler ve aileler için bölgesel bir lider olarak operasyonel olmayan bir rolde çalışmaktadır.

Sevcan, 14 yaşında Türkiye’den ailesiyle birlikte İngiltere’ye geldi ve çok hızlı bir şekilde dil ve kültürel engelleri aşmak zorunda kaldı. Ancak okulda ve üniversitede çalışarak avukat olarak nitelik kazanmayı başardı ve göçmenlik davalarında uzmanlaştı.

Bu, Home Office göçmenlik merkezlerinde çalışmasına yol açtı. Ancak bir meslektaşıyla konuştuktan sonra hapishane hizmetine başvurmayı kararlaştırdı. Şöyle diyor:

“Hapishane memuru rolünü üstlendim çünkü pek çok diğer kadın Müslümanın yapmadığı bir iş değildi. Ben daha büyük resmi düşünüyordum ve sistemsel değişimin bir parçası olmak istiyordum. Aynı masaya oturmayı ve dışarıdan eleştirmemeyi istemelisiniz.

“Kafanızın sağlam olması gerekir. Ben çok kısa biriyim, bu yüzden hapishane servisi benim için özel bir üniforma bulmak zorunda kaldı, ama kararlıydım.

“Hapishane memuru olarak ilk beş yıl içinde vali olabilirdim, ancak işi daha deneyimli insanlardan öğrenmek istedim ve bu bana daha fazla saygı kazandırdı. Hatta dil becerilerimi bazı mahkumlarla iletişim kurmada kullanabildim.”

Sevcan, aktif bir rolü olduğunda Ramazan ayında oruç tutmayı zor buldu. Şimdi operasyonel olmayan bir rolde olduğu için zamanını evde çalışarak ve hapishanelerde geçiriyor, bu yüzden kutsal ayı nasıl gözlemleyeceğini planlamak daha kolay. Sevcan ekledi:

“Sekiz saat boyunca oruç tutup merdiven çıkmak zordu ve etrafınızda insanların çay ve kahve içerek ve bir bisküvi keyfi yaparken olması daha da zordu.

“Ne kadar meşgul olursanız olun, orucunuzu açmayabilir ve işteyken ibadet saatlerini sığdıramazsınız, ama genel olarak bunu yapabilmek önemliydi ve benim için önemliydi.”

Babası, hukuk kariyerine yönelmesi için Sevcan’ı teşvik etti ve hapishanede çalışmak hiçbir zaman düşünülmemişti. Ekledi:

“Hep daha fazlasını yapmak ve daha dirençli olmak zorunda hissettim. Gülümsemeye devam ettim ve ekip içinde kabul edilmek için sıkı çalışmak zorunda kaldım. Ben onlardan biri olarak tanınmaları için ekip yemeklerini düzenleyen kişiydim.

“Akademik ve yasal geçmişim göz önünde bulundurulduğunda daha zor bir yol seçtim ve ilerledim, ancak daha fazla kadının üst düzey rollerde ve kesinlikle etnik olarak çeşitli geçmişlerden daha fazlasının olmasını görmek istiyorum. Benim gibi bir yol ve fırsatların olduğu ve kariyerinizi ilerletebileceğiniz ve fark yaratabileceğiniz kanıtıyım.”

Bir hapishane memuru veya destek personeli olarak başvurmak için önceden deneyim veya niteliklere sahip olmanız gerekmez. HM Hapishane Hizmeti, iyi iletişim ve etkileme becerilerine sahip, etkili kararlar verebilen özenli insanlar arıyor. Yeni ve ödüllendirici bir kariyere ilk adımı atmak isteyenler veya daha fazla bilgi almak isteyenler buraya başvurabilir veya daha fazla bilgi edinebilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.