kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.010
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra Türk Toplumunu iftar programında buluştu

Londra Türk Toplumunu iftar programında buluştu
19.03.2024
0
A+
A-

Ekim ayında Londra’da kurulan ve faaliyetlerine başlayan London Turkish Community – Londra Türk Toplumu Derneği, düzenlediği iftar programında çeşitli kesimleri bir araya getirdi. Pazar akşamı Wood Green bölgesindeki Grand Palace’da gerçekleşen programa, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçisi Elin Süleymanov, KKTC Londra Temsilciliği Müsteşarı Tahir Tahir, Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yenitürk, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş, Waltham Forest Belediye Meclisi Üyesi Şazimet Palta İmre, Hackney Belediye Meclisi Üyesi Mete Çoban ve MÜSİAD UK başkanı Murat Bingöl gibi seçkin konuklar katıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda söz alan Dernek Başkanı Mehmet Paköz, konuşmasına Çanakkale Şehitleri’ni anarak başladı ve “Ramazan ayının bereketiyle dolu, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolu bu özel iftar programında sizlerle birlikte olmaktan fevkalade memnuniyet duyuyorum” dedi.

Paköz, London Turkish Community’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 29 Ekim 2023’te, Londra merkezli olarak kurulan ve birbirinden değerli 33 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu bir dernek olduğunu ifade etti.

Mehmet Paköz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “London Turkish Community, Türkçe Konuşan Topluma değer katmak, Sosyal sorumluluk projeleriyle hayatlara dokunmak, özellikle gençlerimizi asrın belası kötü alışkanlıklardan uzak tutarak geleceğe emin adımlarla ilerlemek için faaliyetlerine başlamıştır. Özellikle spor etkinliklerini vesile edinerek, gençlerimizle bir araya gelip onların sorunlarını dinlemek, isteklerini yerine getirmek için tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla özverili mesailer harcamayı şiar edinerek yola koyulduk.”

Paköz, konuşmasında kuruluştan bugüne kadar geçen sürede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi ve geleceğe dönük hedeflerini anlattı.

Türkiye’nin Büyükelçi Osman Koray Ertaş ise konuşmada, Ramazan ayı vesilesiyle Türk toplumunun farklı iftar programlarıyla bir araya gelmesinin ve bilhassa bugünkü iftara yaklaşık 100 üniversite öğrencisinin katılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Büyükelçi Ertaş, Türkiye’nin kuzeyinde ve güneyinde iki ayrı savaşın sürdüğü bir bölgede istikrar adası olmayı sürdürdüğünü, sivil toplum ve devletin işbirliğiyle Türkiye’nin daha da güçleneceğinin altını çizdi. Programa katılan Azerbaycan’ın Londra Büyükelçisi Elin Süleymanov, iftar yemeğine katılmaktan dolayı memnuniyeti belirterek, konukların Nevroz Bayramını ve Ramazan ayını kutladı.

KKTC Londra Temsilcisi, Çimen Keskin başka bir programa katıldığı için temsilen etkinlikte hazır bulunan Müsteşar Tahir Tahir de söz alarak Büyükelçi Keskin’in mesajını paylaştı.

Sofra restaurantlar grubu yönetim kurulu başkanı, işadamı Hüseyin Özer de yaptığı kısa konuşmada, konukların Ramazan ayını kutladı. İftar yemeğinin duasını ise Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yenitürk yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.