kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.017
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

BTKD’de Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

BTKD’de Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
11.03.2024
0
A+
A-

Sefire Sevcan Ertaş’ın ev sahipliğinde Britanya Türk Kadınları Derneğinin düzenlediği  büyükelçilik konutundaki davete çok sayıda konuk katıldı

Londra’da kurulu etkin sivil toplum kurumlarından Britanya Türk Kadınları Derneği, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın eşi Sefire Sevcan Ertaş’ın ev sahipliğinde  , 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Büyükelçilik konutunda düzenlenen etkinliğe KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Büyükelçilik Müsteşarı Özge Atahan, BTKD Başkanı Maviş Fuchs,  Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan, Azerbeycan Büyükelçisinin eşi Lala Abdurahimova, ile çok sayıda dernek üyesi hanım, büyükelçilik çalışanları ve  basın mensupları katıldı.

“Her birimizin bulunduğumuz toplum ve ülkemize büyük katkısı var”

Derneğin Onursal Başkanı Sefire Ertaş, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınlara emeğini, çabasını, başarılarını ve karşılaştığı zorlukları hatırlama fırsatı verdiğini belirterek, kadınların toplumun temel direği olduğunu dile getirdi.

Ertaş, “Eş, anne, kız kardeş, meslektaş veya yönetici olarak her birimizin bulunduğumuz toplum ve ülkemize büyük katkısı var.” ifadesini kullandı.

Londra’da da hayatın her alanında başarılı kadınların olduğunu ve bu kadınlardan bir kısmının bugünkü davete katıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bizler huzurun ve refahın teminatıyız. Bizsiz bir yönetim, eksik bir yönetimdir. Biz toplumun her kesimindeki sesleri temsil eder, farklı bakış açıları sunarız. Bu nedenle siyasi, ekonomik ve sosyal alanlardaki katılımımız çok önemlidir. Bu bağlamda, ülkemizde kadın hakları alanında devrim niteliğinde adımların önünü açan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.”

BTKD Başkanı Fuchs da hayata renk katan, dünyayı güzelleştirmek için büyük emek harcayan azimli, güçlü ve mücadeleci kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlu olması dileğinde bulundu.

“Hepimizin hayatı sevgi, başarı ve mutlulukla dolu olsun.” temennisinde bulunan Fuchs, davete ev sahipliği yapan BTKD Onursal Başkanı Sefire Ertaş’a da teşekkürlerini sundu.

 

Konuşmaların ardından genç keman sanatçısı Elfida Su Turan, davetlilere yerli ve yabancı eserler sundu. Genç keman sanatçısının Sarı Gelin yorumu büyük alkış topladı.

Davette konuklar ikramlarla ağırlanırken, birbirleriyle de sohbet olanağı buldular

Haber ve fotoraflar:Mihrisah Safa 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.