kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4996
EURO
34,9074
STERLIN
40,7500
BITCOIN
$62.766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Britanya Alevi Federasyonu’nun 10. Yıl Kutlaması Gerçekleşti

Britanya Alevi Federasyonu’nun 10. Yıl Kutlaması Gerçekleşti
16.01.2024
0
A+
A-
Britanya Alevi Federasyonu’muzun (BAF) 10. Yıl Kutlaması Etkinliklerinin Değerlendirilmesi, Sonuçlarına ve Teşekkür Dileklerimize Dair Basın Açıklamamızdır. Britanya Alevi Federasyonu (BAF) olarak “Aleviler Vardır, Alevilik Haktır!” şiarı ile gerçekleştirdiğimiz BAF 10. Yıl Dönümü Kutlaması kapsamında 13 Ocak 2024 Cumartesi günü başlayan etkinliklerimiz 14 Ocak 2024 gecesi yoğun katılım ve coşkuyla tamamlandı.
ALEVİLİK DERSLERİ VE MÜFREDATLAR ÇALIŞTAYI
BAF 10. Yıl Kutlamasının ilk etkinliği olarak gerçekleşen “Britanya’da Alevilik Dersleri ve Müfredat Çalışmaları Çalıştayı”, Westminster Üniversitesinden Dr. Celia Jenkins ve Dr. Ümit Çetin, Britanya Alevi Federasyonu Eğitim Komisyonu Sorumlusu Hasan Bölücek, Julia Clarke (Prince of Wales İlkokulu eski Müdür Yardımcısı) Alevilik Dersleri ve Müfredat çalışmaları hakkında gerçekleştirdikleri bilgilendirme sunumlarının ardından çalıştaya katılan BAF ve bağlı Cemevlerinin yöneticilerinin soru ve önerileriyle, geleceğe dair yeni müfredat çalışmaları hakkında yol haritası belirlendi. Çalıştayın moderatörlüğünü ve çevirmenliğini Dr. Kumru Berfin Emre Çetin yaptı.
ALEVİ KURUMLARININ GELECEK VİZYONU PANELİ
Yine BAF 10. Yıl Dönümü Kutlaması kapsamında “Örgütlü Alevilerin Kazanımları ve Hedefleri” başlığı altında gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Eşit Genel Başkanımız Dilek İncedal yürüttü. Bu tarihsel bulaşmaya, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Kurucu Başkanı İsrafil Erbil, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, AABK İletişim ve Medya Sorumlusu Özkan Lafatan ve Alevilerin Sesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Kılıçkaya katılmıştır. Avrupa ve Türkiye Alevi hareketinin tarihsel mücadele deneyimlerini, kazanımlarını ve Alevi toplumunun geleceğine yönelik vizyonunu ve gelecek hedeflerini kapsamlı olarak dile getirmişlerdir.
250 kişinin katıldığı bu panelde, katılımcıların soruları ve katkılarıyla 3 saat süren etkinliğimizde, Alevi hareketinin kazanımlarını artırmak, kazanımlarının içeriğini doldurmak, Alevi çocuklarına ve gençlerine yönelik çalışmalarının artırılması, Alevilerin Türkiye’deki yurttaşlık ve eşit haklar mücadelesi ile dayanışmanın yükseltilmesi, Avrupa’da Alevi hareketin Avrupa ülkelerinde, Aleviliğin kendi özgü inanç olarak tanınması, Cemevlerinin inanç merkezi olarak tanınması, Alevilik derslerinin laiklik ilkesine uygun olarak dinler tarihi, dinler hakkında bilgi kapsamında okullarda öğretilmesi gibi, eşit haklar kapsamında elde ettikleri kazanımların, Türkiye’de emsal olarak kabul görmesi için hak temelli demokratik, hukuksal ve siyasal mücadelenin artırılmasına dair perspektifler ve kararlılık dile getirildi.
BAF 10. Yıl Kutlama Final Gecesi
14 Ocak 2024 Pazar günü akşamı, BAF 10. Yıl Kutlama finalinde, Sasa, Suna Alan, Mustafa Kılçık ve Enfield AKM Kadın Korosu’nun sahne alarak, sundukları müzik dinletisiyle kutlamaya renk kattılar.
1000 civarında misafirin katıldığı BAF 10. Yıl Kutlama gecemizde, Yadigar Ana, Mehmet Turan ve Baki Düzgün dedelerimiz tarafından gülbenglerimizle uyandırılan çerağımızın ardından, BAF Kurucu Başkanı İsrafil Erbil, BAF Eşit Başkanı Dilek İncedal ve BAF Eşit Başkanı Müslüm Dalkılıç yaptıkları konuşmalarında “10 yıl önce federasyonu kurdukları günkü kadar, aynı heyecanları taşıdıklarını, bu heyecan ve mücadele azmi ve ateşiyle Britanya’nın kamu okullarında Alevilik derslerinin verilmesinin, Aleviliğin kendi özgü inanç olarak tanınmasını, İngiltere parlamentosunda Alevi Sekreteryasının kurulması, Alevi Mezarlığı’nın kazanılmasın sağlanması ile birlikte 40 dönümlük bir yerleşkede federasyon yerleşkesinin kurulması, 30 yıl önce Londra’da kök salan Alevi örgütlenmesinin bugün tüm Britanya’da kök salarak 18 AKM-Cemevine ulaşmasının sağlanmasıyla önemli kazanımlara imza attık” dediler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.