kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2207
EURO
35,1220
STERLIN
40,9212
BITCOIN
$65.872
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş, Limasollular Derneği UK ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Anma Etkinliğinde Yâd Edildi

Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş, Limasollular Derneği UK ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Anma Etkinliğinde Yâd Edildi
16.01.2024
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Halkı’nın iki büyük dava lideri Dr. Fazıl Küçük ve Avukat Rauf R. Denktaş, geleneksel olarak düzenlenen anma etkinliğinde, Limasollular Derneği UK ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı tarafından Shacklewell Lane Camii’nde düzenlenen özel bir Mevlid-i Şerif ile anıldı.

11 Ocak  Perşembe akşamı gerçekleşen etkinlikte, aynı zamanda Regaip Kandili’ne denk gelen Mevlid-i Şerif, Hüseyin Hashim Elbakai ve Mühiddin Aydın hocalar tarafından özel olarak icra edildi.

Mevlid-i Şerif’in ardından, Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan – Barış, birlik, beraberlik ve huzur dilekleriyle Regaip Kandili’nin kutlandığını belirterek, duaların kabul gördüğü mübarek gecede liderler Dr. Fazıl Küçük ve Av. Rauf R. Denktaş ile mücadelede canlarını veren şehitlerin ruhlarına özel bir anma yapıldığını ifade etti.

Kuzey Londra Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik Zekai ise katılımcılara teşekkür ederek, liderlerin anılmasının bir görev olduğunu vurguladı. Ardından, Konsey Başkanı Kenan Nafi, Limasollular Derneği’ne liderleri anma ve dua etme çabalarından dolayı teşekkür etti.

Limasollular Derneği açıklamasında, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin’in konuşmasına yer verildi. Büyükelçi Keskin, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesine büyük özveriyle öncülük ettiğini vurgulayarak, bu liderlerin hayatlarını adayarak temellerini attığı demokratik, bağımsız ve egemen devletin bugün sahip olunan değerlerini hatırlattı. Keskin, Limasollular Derneği ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı’na teşekkür ederek, liderlerin anılmasının önemine vurgu yaptı.

Gece, saygı duruşu, dua ve duaların ardından, izleyenler arasında olumlu sohbetlerle noktalandı, ancak anlamlı bir gecenin izleri belleklerde kalıcı oldu. Başta Keskin olmak üzere, katılımcılara teşekkür edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.