kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2288
EURO
35,1384
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$66.350
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Türk Okullarında Anıldı

Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Türk Okullarında Anıldı
16.01.2024
0
A+
A-

Kıbrıs Türk halkının iki büyük lideri, Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Güney Londra’da bulunan Rauf Raif Denktaş Türk Okulu ve Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda düzenlenen anma törenleri ile hatırlandı.

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’ndaki törene, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilciliği Muavin Konsolos İsmail Şahinoğlu, Londra Bexley Belediye Başkanı Ahmet Dourmoush ve eşleri, Türkiye Cumhuriyeti Londra Eğitim Müşaviri Mevlut Ceylan, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ni temsilen Duygu Tağmaç, Yetenekli Kıbrıslılar kurucuları Naime Kale ve Kemal Bedensel, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından sırasıyla okul başkanı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ni temsilen Duygu Tağmaç, Bexley Belediye Başkanı ve KKTC Londra Temsilciliği Muavin Konsolos İsmail Şahin günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik, “Liderlerimiz, tüm dünyada takdir edilen devlet adamı nitelikleri ile tarih ve kalbimizdeki yerlerini daima koruyacaktır. Kendilerini sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Merhum liderler Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ı anlatan video gösterilerinin ardından, okul öğrencileri öğretmenleri eşliğinde, iki liderin yaşamlarını ve mücadelelerini yansıtan sunumlar gerçekleştirdi ve her bir lider için yazılmış şiirleri seslendirdi. Törenin kapanışında, Merhum Lider için yazılan ‘Yağmurlarla Gitdin’ isimli şarkı eşliğinde, okul öğrencilerinin iki sene önceki ‘Kıbrıs Kültür’ gezileri sırasında çekilen fotoğrafların slayt gösterisi yapıldı. Tüm öğretmen, öğrenci ve misafirlerin katılımıyla toplu bir fotoğraf çekiminin ardından anma programı sona erdi.

Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda Anma Töreni

Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda düzenlenen anma töreninde, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda liderleri anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kıbrıs Türk Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkan Yardımcısı Halil İzzet, geçmiş okul başkanları Gülten Emin ve Özge Sipahi de katıldı.

Törende öğrenciler, şiirler okudu, liderlerin özlü sözlerini paylaştı ve son olarak okul krosu sırasında “Mağusa Limanı” parçasını seslendirdi. Okul Başkanı Ulaş Tözün, günün anlam ve önemini içeren konuşmasının ardından, tüm veli ve öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlik başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.